— Helt nydelig. Det var tungt etter utforen lørdag. Man blir skuffet når man ikke får det til. Man går ut med høye mål, så får man seg noen midt i trynet. Men jeg fikk samlet meg i løpet av kvelden. Det er deilig å levere noe ordentlig i dag, sier Kjetil Jansrud til NRK.

— Det var steder der jeg følte at jeg ikke kjørte optimalt. Men jeg har et ønske om at Kvitfjell skal være min bakke, fortsetter han.

Jansrud kan også vinne utforcupen sammenlagt. Etter 9 av 10 renn leder han, 20 poeng foran Hannes Reichelt. Vinneren der avgjøres 18. mars i franske Meribel.

— Nå får jeg tenke på utforcupen, sier en offensiv Jansrud.

Nedtur lørdag

29-åringen ble bare nummer 7 i lørdagens utfor og var derfor ute etter revansj i søndagens super-G i Kvitfjell.

Jansrud kan bli eneste nordmann ved siden av Aksel Lund Svindal som vinner både utforcupen og super-G-cupen sammenlagt i samme sesong. Før søndagens renn - det nest siste i super-G denne sesongen - hadde Jansrud en ledelse på 73 poeng ned til italienske Dominik Paris.

Med seier kunne Jansrud med andre ord avgjøre super-G-cupen.

- Utklassing

Men forholdene var vanskelige i Kvitfjell med varierende snøforhold, og mange kjørte ut. Jansrud kastet seg ut med startnummer 19. Der andre hadde sviktet kjørte Jansrud et kanonløp og gikk rett i tet, 24 hundredeler foran østerrikeren Vincent Kriechmayr.

— Fantastisk gjennomført av Kjetil. Utklassing, sa NRK-ekspert Kjetil Andre Aamodt.

Paris langt bak

Så skulle det avgjøres med startnummer 21, Dominik Paris. Han måtte kjøre et superløp for å hindre Jansrud i å vinne super-G-cupen.

Paris kjørte inn til en foreløpig 4. plass, og dermed var krystallkulen Jansruds hvis ingen av de resterende kunne passere ham.

Jansrud beholdt ledelsen og vinner super-G-cupen sammenlagt med ett renn igjen.

Vincent Kriechmayr (Østerrike) ble nummer to søndag, mens 3. plassen gikk til canadieren Dustin Cook.

PS : Bjørnar Neteland var den andre nordmannen som sto til start søndag. Med kun ett verdenscuprenn bak seg denne sesongen og 48.-plass som beste plassering, leverte han karrierebeste i Kvitfjell. 23-åringen ble nummer 28. ## Fakta om Kjetil Jansrud

  • Alder : 29 år (født 28. august 1985)

  • Idrett : Alpint

  • Klubb : Peer Gynt

  • OL : Gull super-G (2014), sølv storslalåm (2010), bronse utfor (2014).

  • VM : Sølv superkombinasjon (2015)

  • Verdenscupen : 9 enkeltseirer, fire av dem i Kvitfjell

  • Aktuell : Vant søndagens super-G i Kvitfjell. Det var hans sjette verdenscupseier denne sesongen.