− Aalesund kjørte over oss i store deler av kampen. Selv om vi ledet to ganger, så klarte de å holde såpass stort trykk på oss at det var vanskelig å stå imot. Vi visste at AaFK er gode om dagen, og vi ble altfor passive til å kunne stå imot. Sånn kampen utviklet seg, synes jeg vi er heldige som får med oss ett poeng hjem, sa Eirik Horneland etter kampen.

1-0 kom etter at Torbjørn Agdestein utnyttet et svært passivt AaFK-forsvar. FK Haugesund svarte med ny scoring like etter at vertene hadde utlignet på straffe, da Vegard Skjerve kriget inn 2-1 etter corner.

− Så ingen straffe

AaFK utlignet nok en gang på straffe, på en situasjon som skapte store protester hos Haugesund-spillerne

− Jeg kan ikke sin noe om hvordan jeg oppfattet den straffesituasjonen, for da det skjedde så oppfattet jeg ikke at det kunne være straffe i det hele tatt. Men dommeren blåste straffe, så da ble det det, så en svært så diplomatisk Horneland.

Eirik Horneland måtte se medaljemulighetene forsvinne etter 3-3 mot Aalesund, men lover at laget skal krige om 4. plassen. Foto: NTB SCANPIX

AaFK presset store deler av den andre omgangen, og fikk til slutt uttelling for presset etter corner. Men denne gangen var det Haugesund som kom tilbake, etter et strålende plassert frispark av Haris Hajradinovic.− Når vi klarer å score tre mål på bortebane, så skal det være godt nok for seier. Men sånn ble det ikke, sier FKH-treneren, som er mer stolt enn skuffet etter å ha sett at poengtapet tok bort de siste forhåpningene om medalje.

Fornøyd med prestasjonene

− Vi er et lag som har slitt enorme de siste to sesongene. Likevel henger vi med i medaljekampen helt frem til nest siste serierunde. Det er vi svært fornøyde med å ha klart. Og nå skal vi kjempe med alt vi har om 4. plassen, som gir kvalifisering for spill i Europa.

FK Haugesund møter Strømsgodset på hjemmebane i siste serierunde – et Strømsgodset-lag som også har los på den samme 4. plassen.