AALESUND-HAUGESUND 3-3

− Sånn kampen ble, så er vi skuffet over at vi ikke står her med tre nye poeng i lomma. Vi scorer tre mål, har ballen mest, styrer det meste av kampen og skaper mange målsjanser, oppsummerte AaFK-trener Trond Fredriksen etter at rekka på seks strake seiere ikke ble til sju.

Mos-dobbel på straffespark

To ganger havnet AaFK bak. Begge gangene kom de tilbake etter at Mostafa Abdellaoue scoret på straffe.

Her brøler Trond Fredriksen ut mot spillerne under kampen mot Haugesund. Foto: NTB SCANPIX, SVEIN OVE EKORNESVÅG

Da innbytter Peter Orry Larsen stanget inn 3-2 etter corner i det 73. minutt, i en omgang som stort sett foregikk på gjestenes banehalvdel, regnet de aller fleste med at den sjuende seieren på rad skulle være i boks for AaFK.I stedet utlignet FK Haugesund på frispark, bare fem minutter senere.

Det skal sies; gjestene scoret omtrent på det de hadde av sjanser i kampen.

MER OM KAMPEN: Aalesund tok sterkt poeng i seksmåls-thriller.

Billige baklengs

− To av målene vi slapp inn er av den svært billige sorten, mener Fredriksen. Og det er ingen underdrivelse.

0-1 kom etter noe som var en regelrett tabbe. Først var det to passive midtstoppere som lot et innlegg trippe forbi seg. Og der stod en enda mer passiv Andreas Lie, som måtte se Torbjørn Agdestein krige inn ledelsen for gjesten.

Det andre målet, som ga 1-2, kom etter corner, der ballen føk frem og tilbake på fem meter, uten at noen AaFK-spillere klarte å klarere.

Selv om seiersrekka ble brutt med 3-3 mot FK Haugesund, står AaFK likevel med imponerende åtte kamper på rad uten tap. De oransje har ikke tapt siden 0-3-tapet for Stabæk 21. august. Med det har de berget plassen i den øverste divisjonen.

− Fortsatt sultne

At plassen har vært sikret et par runder, har reist spørsmålet om spillerne er «mett», og at sesongen er over for dem. Det er noe AaFK-treneren tilbakeviser.

− Det spørsmålet har jeg fått mange ganger, men måten vi opptrer på i dag, viser at vi fortsatt er sultne på mer. Spillerne står på i 90 minutter, og vi er det klart beste laget i dag.

Og inn mot siste seriekamp for året, borte mot Sogndal, er Fredriksen trygg på at sulten vil vedvare.

− Vi har en herlig «go» i laget om dagen, og vi skal stå løpet helt ut. Sogndal er et ekkelt lag å møte, men det har vi også blitt. Vi reiser til den kampen med stor tro på at vi skal plukke med oss tre poeng, sier han.

Kampen mellom Sogndal og AaFK avgjør hvem som skal avslutte på 9. og 10 plass i årets sesong.