Samtlige dommere snudde seg da Curtis Mayfields «Move on up» ble fremført i kveldens utgave av The Voice på TV 2. Dermed falt teppet ned foran artisten, som viste seg å være Kristin Dahl (22) fra Kristiansand.

— Målløs

— Dette likte jeg veldig godt og det der var fantastisk teppefall. Du synger helt råbra. Jeg foreslår at du finner veien bort her til meg etterpå, så skal vi få til utrolig bra ting, sa mentor Hanne Sørvaag i sin tilbakemelding.

Alle mentorne ville ha Kristin Dahl på sitt lag. Fra venstre: Espen Lind, Hanne Sørvaag, Sondre Lerche og Yosef Wolde-Mariam. Foto: TV 2

— Fy faen for en start, det der var helt sinnsykt! Jeg er ganske målløs. Men jeg kan ikke være det nå, for jeg forstår at du må være på mitt lag, sa mentor Yosef Wolde-Mariam.Han mente at hun som hadde gjort et tøft låtvalg samtidig som han var imponert over hvordan hun hadde tolket Mayfields låt.

- Tenker på når vi vinner

Mentor Espen Lind dro det enda lengre:

— Du er kanonbra. Jeg hadde drept for å ha deg på mitt lag. Jeg sitter allerede nå og tenker på når vi vinner finalen

- Jeg hadde drept for å ha deg på mitt lag, sa Espen Lind. Kristin Dahl valgte å bli med på hans lag. Foto: TV 2

Sondre Lerche ønsket også å samarbeide med 22-åringen:— For et inspirert låtvalg, og for en inspirert opptreden! Jeg satt og koste meg og gynget med på måter som jeg vanligvis aldri gjør, i offentligheten spesielt. Du hadde fått skinne på mitt laag, i motsetning til en del av de andre lagene. Espen sier han skal drepe for deg. Jeg skal ikke drepe for deg, men jeg skal gå langt for deg i The Voice, lovet bergenseren.

Dermed kunne Dahl velge og vrake blant konkurransens mentorer. Valget falt på Espen Lind.

— Jeg hadde ikke forventet at alle skulle snu seg. Jeg tror jeg kommer til å samarbeide best med Espen Lind, sa Dahl.

- Helt vannvittig bra

En time etter TV-sendingen er over får Fædrelandsvennen kontakt med Dahl på telefon fra Oslo.

— Hvordan føltes det å gå videre?

— Det føltes sykt bra. Helt vannvittig bra, svarer Dahl.

Siden sendingen går i opptak, har hun kjent til utfallet en stund allerede.

— Jeg ble litt ekstra høy når jeg så det på TV ikveld, forteller Dahl.

— Du sa på sendingen at du valgte Espen Lind fordi du tror du vil kunne samarbeide best med han. Hva mente du med det?

— Jeg hadde tenkt litt på forhånd at jeg hadde mest lyst til å bli med på Espen Linds lag. Mye på grunn av musikken hans, og det at han er så profesjonell og god i det han gjør, forklarer Dahl.

Nå er hun spent hva som dukker opp i neste runde.

— Jeg vet ennå ikke hviken låt det er eller hvem jeg skal spille mot. Jeg for bare satse på at Espen gjør et bra valg, sier den lykkelige The Voice-deltakeren før hun drar videre på neste spillejobb.

Er på turné

22-åringen er vokalist i kristiansandsbandet Bruntupisto. Countryrockbandet har vært på norgesturne siden fredag i forrige uke, og skulle sent fredag den trettende på scenen på Gamla i Oslo. Torsdag står Charlies Bar i Kristiansand for tur.

I forrige uke var det en annen kristiansander som gjorde seg bemerket i The Voice. 18 år gamle Nina Ugland ble med på Sondre Lerches lag etter å ha gjort dommerne målløse.