Nina Ugland (18) er videre i TV2s talentprogram The Voice etter å ha overrasket mentorene med sin stemme. Foto: Robert Dreier Holand

— Du er liksom så petit, og så var det bare den lyden! Gud, hvor kommer det fra? var reaksjonen fra Yosef Wolde-Mariam etter framførelsen i sesongens første utgaven av TV2-programmet.

Den talentfulle 18-åringen sto på scenen bak et digert teppe, og var dermed også gjemt for publikum i salen. Etter å ha sunget «Back to Black» av Amy Winehouse snudde tre av fire mentorer seg. Og gjorde store øyne. De hadde aldri forestilt seg at det var ei ung jente bak den mektige stemmen.

— Det fikk meg til å tro at du var dobbelt så gammel som meg, og jeg er blitt ganske gammel, altså. Det var nydelig, sa Sondre Lerche, og slo ut med armene.

— Jeg følte at du hadde hjertet på vidt gap, sa Hanne Sørvaag, og fridde til den unge kristiansanderen:

— Det hadde vært utrolig gøy å få jobbe videre med deg. Du er fantastisk!

Nina Ugland medga at hun syntes det var vanskelig å velge mentor, men gikk for Lerche.

— Jeg var veldig usikker da jeg sto der, men jeg liker musikken til Sondre og stilen hans er nærmere hva jeg liker å holde på med. Jeg håper det blir veldig bra og at han kan hjelpe meg til å bli bedre. Jeg ser veldig frem til å samarbeide med ham, sier Nina til TV2s nettsider.

Hun røper også at kjolen hun hadde på seg, var laget spesielt for programmet av hennes mormor.

Nina Ugland skriver ellers sine egne sanger. Hun deltok i finalen MGPjr i 2012 med «La meg forstå».