— Vi visste jo at de kunne synge. Men når man går oppi dem hele dagen, blir man litt blind.

Far Haakon Francke trodde ikke bursdagsgaven til dattera skulle ta så av. En tur i studio, kanskje en cd, og så ferdig med det. Så feil kan man ta.

I skrivende stund har sangen til Tuva (14) og Mia (11) fra Voie i Kristiansand blitt sett 1.530.131 ganger. Til sammenligning har OnklPs monsterhit «Styggen på ryggen» bare halvparten av visningene de unge jentene har klart å samle.

- Positive tilbakemeldinger

Søstrene Mia (11) og Tuve (14) Francke koser seg når de får lese gjennom alle de hyggelige kommentarene under videoen deres på Youtube, som er sett halvannen million ganger. Foto: Steffen Stenersen

— Det var veldig spesielt å se at det hver dag var 100.000 nye som hadde sett oss synge. Men det er veldig gøy, sier Tuva Francke.Vi møter hele familien hjemme i Voiebyen. Det har roet seg litt nå, men en periode tok videoen av søstrene som synger «I won't let go» av gruppa Rascal Flatts rett til værs.

Det hele startet med at Fædrelandsvennen publiserte videoen. Så plukket en amerikansk nettside den opp, og da begynte snøballen å rulle.

— Det har vært veldig mange positive tilbakemeldinger og få negative. Det er egentlig veldig vanskelig å fatte at det tok av slik det gjorde. Jeg tror ikke jeg skjønner det helt, sier Tuva.

De to jentene ser gjennom kommentarene under videoen på nettstedet. Mennesker fra hele verden uttrykker sin begeistring overfor de talentfulle ungdommene.

- Tenkte bare «hjelp!»

Hele familien Francke samlet i sofaen hjemme på i Voiebyen. Fra venstre Haakon, Mia (11), Tuva (14) og Sissel. Foto: Steffen Stenersen

— Det er veldig gøy å tenke på at folk i andre land ser at vi synger, at vi har følgere fra hele verden, sier 11 år gamle Mia.Foreldrene Sissel og Haakon sitter med jentene i midten mellom seg. De synes det hele er stas nå, men innrømmer at det i starten var litt skremmende.

— Når det var på det verste tenkte jeg bare «hjelp!». Vi fryktet jo at de skulle få oppleve det negative rundt slik oppmerksomhet, men det har bare vært positive opplevelser rundt det hele, sier mamma Sissel Francke.

Døtrene har sunget gjennom hele oppveksten. Pappa beskriver seg selv som lite musikalsk, mens mor har spilt i korps og får gode skussmål av jentene på sangstemmen. Pianoet står trygt plassert midt i stua, og i hjørnet står mikrofonen hvor den aller første sangen ble spilt inn.

Tre nye låter på gang

— De synger hele tida. Man blir litt ko-ko av det. Heldigvis er de flinke, sier pappa Haakon.

Nå står tre nye sanger på trappene for søstrene fra Kristiansand. To coverlåter, og en låt spesialskrevet til dem av 17 år gamle Sara Berg. Alle låtene spilles inn i Lydbølgen studio, og den første er ute allerede om et par uker.

Men selv om de opplever suksess allerede i ung alder, er det ikke nødvendigvis musikken som er drømmen i framtiden.

— Jeg vet ikke om det er dette jeg vil jobbe med når jeg blir stor, men akkurat nå er det veldig gøy, sier Tuva.

— Vi støtter dem så lenge de synes det er moro. Alt går på deres premisser, og så lenge de er komfortable med det som skjer, støtter vi dem, sier foreldrene.