OSLO: — Vi taper for et bedre lag, Sveits var gode. Mest skuffende er at det dødballmarerittet fortsetter. Vi har tapt avgjørende poeng mot Sveits, Albania og Island på det. Det er ikke der vi skal tape fotballkamper, sa Egil "Drillo" Olsen etter tirsdagens fryktelige landskamp mot Sveits på Ullevaal. Etter 0-2 mot Sveits kan Drillos menn trolig vinke farvel til neste års VM i Brasil. Kanskje like greit vil mange si. For det våre beste fotballsparkere viste på Ullevaal tirsdag kveld kan oppsummeres med et ord: svakt.

Drillo.jpg Foto: Larsen, Håkon Mosvold

Oppsummeringen fra spillerne etter kampen var omtrent som følger:For dårlig aggressivitet. For dårlig presisjon. For dårlig på dødball — både offensivt og defensivt.

Ruud ble syndebukk

— Vi er dårligere enn dem i det meste. Vi møter et godt ballspillende lag, og vi legger oss altfor lavt i banen. Vi ble løpende altfor mye i mellom, sa Daniel Braaten treffende.

For Norge ble til tider rundspilt i første omgang, og var heldige som kun slapp inn ett - Fabian Schärs heading etter 12 minutter. I andre omgang kunne et godt sveitsisk lag kontrollere inn seieren etter at samme Schär hadde headet inn sitt andre mål.

Før kampen ble det snakket om Norges dødballstyrke. Drillo uttalte før kampen at offensiv dødball var et av tre fokuspunkter på spillermøtet før kamp. I etterpåklokskapens lys burde de også hatt fokus på defensiv dødball.Førstemann som kom ut til et samlet norsk pressekorps etter kampen var Espen Ruud — høyrebacken var Norges ulykkeligste og svakeste spiller i går.

Fædrelandsvennen gir ham én på spillerbørsen etter at han laget to unødvendige frispark som førte til mål. Ikke nok med det. På de påfølgende dødballene var det han som skulle markere tomålsscorer Schäfer.

— Det var jeg som skulle markere nummer 16. Det var avgjørende at han scoret to mål. Men vi skapte ikke så mye offensivt heller. Uansett skal jeg prøve å lære av de feilene jeg har gjort, sa en tapper Ruud.

Etter 0-2 ble det veldig tungt, sa Drillo pressekonferansen etter kampen.

Tror fortsatt på Brasil-VM

Litt etterpå ga han Ruud litt av skylden.

- Ja, klart han har en del av skylda for det, skjønt han har beklaget og lagt seg på ryggen. Han skal lære av det. Det er voksent, sa Drillo, som avbrøt TV2s intervju etter et kritisk spørsmål rett etter kamp. Det handlet om bytter.

— Hvis du så hvem som intervjuet meg, så skjønner du sikkert svaret, sa Drillo på pressekonferansen og siktet til TV2s Morten Stokstad.

Mens de fleste mener det er utopi at Norge når VM-sluttspillet i Brasil neste sommer mente Drillo at det fortsatt var en mulighet for norsk deltakelse.

— Sjansen er ikke stor. Men dersom vi vinner de to siste kampene (Slovenia borte og Island hjemme) er det ikke håpløst. Vi kan også bli den dårligste toeren (det dårligste toerlaget får ikke spille playoff), men vi har fortsatt muligheter, sa Drillo.