OSLO: – Du ser på enkeltspillerne og klubbene de spiller i. Det er en imponerende samling spillere som på papiret er sterkere enn oss. Det må vi erkjenne. Da er en avhengig av å overprestere litt som lag og få ut maksimalt. Det gjorde vi ikke i kveld, sier Norges kaptein.

Han mener Norge falt for eget grep mot sveitserne.

— Det kan du trygt si. Vi hadde planer om skape problemer for dem på dødball. I stedet scorer de to mål på dødball. Da er det nesten umulig å slå Sveits, sa Hangeland etter kampen. .

— Begge målene oppleves som litt for enkle, men jeg har ikke sett dem i ettertid. Det er klart at kampen ble ekstremt vanskelig for oss både når den ene og den andre glipper, sa Hangeland, som mener en av hans oppgaver er å bygge opp igjen høyreback Espen Ruud.

— Espen tåler dette. Det er stort press å være på landslaget. Ethvert mål vi slipper inn blir gjenstand for stor gransking, og det er alltid «noens feil» i mer eller mindre grad. Det har de fleste av oss bak der opplevd. Jeg synes Espen er en god spiller som garantert reiser seg igjen, sa Hangeland, som mener Sveits fortjente seieren.