— På grunn av været er det ikke forsvarlig å la ferja gå i morgen tidlig. Utover lørdagen vil vi overvåke været, og vi håper selvsagt at ettermiddagsturen kan gå som planlagt, men værmeldingen så langt er dårlig, sier Nina Moland Andersen, pressekontakt i Color Line.

Fredag morgen ble Superspeeds avganger tur-retur Kristiansand-Hirtshals kansellert på grunn av været. Fredag ettermiddag ble det bestemt at også avgangen fra Kristiansand lørdag klokken 08 og returen fra Hirtshals klokken 12.15 utgår på grunn av ekstremværet Synne.

Det vil si at 780 passasjerer og 220 biler ikke får bli med over Skagerrak, og dersom værprognosene står bi, kan også overfarten lørdag ettermiddag utgå.

Følg uværet Synne i vårt live-studio.

VM i håndball

Uværet skjer samtidig som Color Line har hatt ekstra stor pågang av passasjerer som skal på tur til Herning i Danmark, der verdensmesterskapet i håndball starter lørdag 5. desember. Ferja som dro fra Kristiansand fredag ettermiddag hadde med 1800 passasjerer.

— Vi har hatt økt trafikk nå på grunn av håndball-VM, og mange passasjerer har kombinert julehandel i Ålborg med håndballen. Flere av morgendagens passasjerer valgte å bli med ferja som dro fra Kristiansand i ettermiddag klokken 16.30 i stedet for å avvente til i morgen. Vi har varslet alle gjestene, og forsøker å finne den løsningen som er best for den enkelte, sier Andersen.

Kan miste første kamp

Lørdag kveld spiller Norge mot Russland i det innledende gruppespillet i mesterskapet. Med kampstart klokken 20.30 kan håndballfansen som blir med Superspeed klokken halv fem i morgen ettermiddag, rekke kampen med et nødskrik. Kampen spilles i Arena Nord i Frederikshavn, tre kvarters kjøring fra Hirtshals. Ferja har forventet ankomst klokken 19.45. — For mange er det selvsagt ergerlig at vi må kansellere, men passasjerene har full forståelse for at Color Line ikke er herre over været, og at det er lite å gjøre med det, sier Andersen.

Overfarten fredag ettermiddag ble beskrevet som røff av mannskapet på Superspeed.

— Sjøen ble roligere jo nærmere vi kom Danmark. I snitt lå bølgene på fem-seks meter, noen opptil syv meter, sa vakthavende offiser på Superspeed i 18.30-tiden på vei inn mot Hirtshals.