HOLMENKOLLEN: Da blomsterseremonien var over gikk sølvvinner Ole Einar Bjørndalen bort til sør-tribunen i Kollen og kastet sine blomster opp til elleville tilhengere. Det gjorde ikke Emil Hegle Svendsen.

Han sørget for å få de vel bevart. Han hadde en plan for de blomstene.

-Det blir Samantha eller mamma som skal ha de. Det er de to kvinnene i mitt liv, sa Emil Hegle Svendsen etter at den internasjonale pressekonferansen var over.

Dårlig utgangspunkt

Det var en svært lettet Emil Hegle Svendsen som gikk seg opp fra en 17. plass til en plass på pallen og bronse i VM.

Ole Einar Bjørndalen var nok en gang den beste norske. Han hadde andreplass som utgangspunkt før jaktstarten, mens Emil Hegle Svendsen hadde hatt en elendig dag i sporet lørdag og var langt unna sitt beste. Han startet over minuttet bak mannen som vant sitt andre gull på to dager, Martin Fourcade.

Deppet litt

Ole Einar Bjørndalen kastet blomster til publikum. Foto: OLAV OLSEN

Han var langt nede etter det som skjedde lørdag, men denne gangen hadde han ikke tenkt å grave seg ned i sin egen elendighet. Det har han gjort for mang ganger før. Nå ønsket han å tenke offensivt.-Det gikk mye lettere i dag. Hvordan jeg skal forklare det, er ikke lett. Det var uansett en stor forskjell fra i går til i dag, sa Svendsen som knekte Johannes Thingnes Bø i den siste bakken og på Northug-sletta bak blinkene.

Etter sprinten lørdag var han helt ferdig. Han fortalt at han var svimmel i lang tid etter løpet.

-Jeg er i dag bare lykkelig for at det ikke var noe galt med meg.

Nå vet han at han faktisk er i stand til å være med helt i toppen i dette mesterskapet.

-Nå blir utfordringen og holde på den gode formen. Ikke minst å holde på skyteformen. Jeg må ikke ta for lett på det frem mot 20-kilometeren. Jeg har jo kommet sterkt tilbake før i mesterskap på 20 km etter å hatt en trå start, fortalte han til mediene etterpå.