Så var det på’an igjen, på’an igjen, på’an gjen. Fra blomsterseremonien, via et besøk til kong Harald og så foran den internasjonale pressen.

— Hvordan er det å gjøre dette mesterskapet til en Martin Fourcade-festival og snakke med den norske Kongen igjen?

— Jeg er kjempehappy. Det er ikke så mange som får lov til å forhandle med Kongen, og nå gjorde jeg det. Jeg sa, ser deg på torsdag. Nei, søndag, sa Kongen. OK, la oss bli enige om lørdag, foreslo jeg. Han var enig. Så jeg kommer nok ikke til å vinne torsdag, men kanskje stafetten lørdag, fleipet Fourcade.

— Jeg må jo være den mest upopulære mannen i Norge akkurat nå, sa trippelvinneren med et bredt smil.

Han påsto at han ikke i sine «villeste drømmer» hadde sett for seg denne suksessen i VM, men at han trives så godt med å motta hyllesten fra Kollen-publikummet at han har tenkt å fortsette.

Skal til Grefsenkollen

Nå venter tre konkurransefrie dager, og hvordan har han tenkt å bruke dem?

— Jeg har ikke snakket med treneren min om programmet videre, men jeg håper å få tid til å dra til Grefsenkollen. Der likte jeg meg svært godt sist jeg var i Oslo. Jeg elsket utsikten, forklarte han.

Det gjenstår to individuelle konkurranser og én stafett. Norge er soleklar favoritt til stafetten, men Fourcade måtte svare på om seks gull var mulig?

— Ingenting er umulig, men jeg tror ikke på det.

- Hva med fire individuelle gull?

— Jeg er i hvert fall den eneste som kan klare det i dette mesterskapet, men skiskyting er en vanskelig idrett. Jeg var ikke spesielt fornøyd med det jeg gjorde på den siste stående skytingen i dag, for eksempel, forklarte han mens den kvinnelige presseansvarlige fra Frankrike halte og dro i gullmannen. Hun ville bare at han skulle slippe mer mas fra pressen.

— Jeg liker å prate med folk, sa Fourcade.

— Spesiell medaljeseremoni

På vei ut bøyde 27-åringen seg ned og kysset en pappfigur av Super-Svendsen som TV 2 hadde med.

— Nå gleder jeg meg bare til å komme ned til medaljeseremonien sammen med Ole og Emil. Det blir veldig spesielt for meg, dette er to utøvere jeg setter ekstremt høyt, sa den blide franskmannen.

Siden VM også teller med i verdenscupen har han nå også sikret seg sammenlagtseieren der – for femte gang på rad.

— Det er godt å ha den også ordnet, sa Fourcade som tidlig i sesongen sa følgende til Aftenposten:

— Det viktigste for meg er å være den beste gjennom hele sesongen. Men jeg vil bli fryktelig lei meg om jeg ikke vinner en gullmedalje i Holmenkollen.

Nå har han altså tre.