Det så i realiteten ut til å være en kamp der begge lagene ønske å forsvare seg til ett poeng, men fem minutter før full tid dukket formspilleren Edwin Gyasi opp og hamret inn 1-0 for AaFK.

Aalesund-trener Trond Fredriksen roser matchvinner Edwin Gyasi etter seieren mot Odd. Foto: NTB Scanpix

−Det var tydelig at det var to lag som var svært godt forberedt som spilte. Begge virket å ha fokus på defensiv trygghet, og å komme på kontringer. Da blir det fort sånn at vi får en kamp der begge lag ligger med stram, defensiv struktur og at det ikke blir noe særlig med rom å kontre i, forklarer AaFK-trener Trond Fredriksen.− I første omgang klarte vi heller ikke å skape nok tempo i ballen. Men det bedret seg i andre omgang, og vi fikk noen gode overganger. Men vi klarte likevel å holde balansen i det defensive, sier han videre.

Karantene etter feiring

På en dag der AaFK tok tre viktige poeng i kampen for å overleve, var det likevel et lite skår i gleden at målscorer Gyasi pådro seg et gult kort i feiringen av scoringen. Det gule kortet kom fordi han sparket til cornerflagget.

− Gyasi er gull verdt for oss. Han er en klassespiller, og spesielt i de siste kampene har han vært en sterk bidragsyter til at vi har klart å snu den negative trenden. At han får gult kort og må stå over neste kamp; sånn er livet, er trenerens kommentar til kortet — som gjør at Gyasi må sto den viktige hjemmekampen mot Bod/Glimt – et av de andre lagene som er inne i kampen for å overleve i den øverste divisjonen.

− Burde ikke gi gult

Hovedpersonen selv er ikke like fortrolig med kortet.

− Jeg synes det er dumt å gi gult på noe sånt. Hjemme i Nederland er det ikke uvanlig å feire scoringer på den måten. Jeg scorer et viktig mål, og feiringen blir derfor deretter. Jeg mener at han ikke burde gitt gult, sier Gyasi. Som likevel smiler når han blir spurt om scoringen.

− Jeg er på hugget etter frispark fra 25 meter, og når ballen ble fri rett foran meg så var det bare å dra til. Perfekt timing, smiler han – om scoringen som kom bare fem minutter før full tid.

Kan avgjøre om 14 dager

AaFKs neste kamp er altså mot Bodø/Glimt om 14 dager. De tre poengene mot Odd gjør at AaFK kan ta et sjumilssteg mot, og langt på veg kan sikre fornyet kontrakt med seier i den kampen. Men trener Fredriksen gir ikke rom for noen hvileskjær – verken inn mot, i eller for resten av sesongen.

− Det er 12 poeng igjen å spille om, og vi skal være på ballen hele vegen inn. Neste matchball er om 14 dager. Den tiden skal vi bruke godt til å trene, men også gi spillerne mulighet til å hvile og å koble av, sier han.