Den republikanske presidentkandidaten, Donald Trump har med sine mange kontroversielle uttalelser skapt bølger helt siden det ble klart at han vil prøve å flytte inn i Det hvite hus etter Barack Obama.

Senest da han tok til orde for å stenge de amerikanske grensene for alle muslimer.

Muhammad Ali – en av idrettshistoriens aller største – er blant dem som nå har tatt til motmæle mot Trump. Samtidig går han i rette med terrorister som tar liv i islams navn.

«Jeg er muslim og det er ingenting islamsk ved det å drepe uskyldige mennesker i Paris, San Bernardino eller andre steder i verden», skriver den tidligere verdensmesteren i en uttalelse som The Guardian har gjengitt.

«Sanne muslimer vet at den hensynsløse volden fra såkalte islamske jihadister går mot alt som religionen vår står for», skriver Ali videre.

LES OGSÅ: Gjøkungen Trump har ennå ikke gått for langt for republikanerne

Mener politikerne villeder om islam

Den 132 ord lange uttalelsen har overskriften Presidentkandidater som foreslår å nekte muslimer innreise i USA .

Donald Trump. Foto: NTB scanpix

Der tar han til orde for å stå opp mot dem som bruker islam til å fremme egne agendaer. Selv konverterte han til religionen på 60-tallet. Han byttet da navn fra Cassius Clay som han mente var et slavenavn, til Muhammad Ali.I 1975 forlot han Nation of Islam, som ble omtalt som en sekt, og ble sunnimuslim.

Om Trumps forslag skriver Ali at han mener at «våre politiske ledere burde bruke posisjonen sin til å bringe forståelse om religionen islam og klargjøre at disse villedede morderne har pervertert folks syn på hva islam egentlig er».

Vi vet at mange amerikanere er skeptiske til islam.I denne saken kan du lese om hvordan et flertall av befolkningen mener at islam ikke er forenlig med amerikanske verdier og levemåte.