— Han ble undersøkt i politiets arrest i går kveld. Psykiateren som besøkte ham anbefaler en full, judisiell undersøkelse, sier politiadvokat Hellek Rue i Agder politidistrikt til Fædrelandsvennen.

En slik undersøkelse gjøres for å avklare om den siktede er tilregnelig eller ikke. Hvis mannen blir kjent utilregnelig, kan han ikke dømmes til fengselsstraff. Han kan i stedet bli dømt til tvungen psykiatrisk behandling.

— Politiet vurderer fortløpende om han skal fremstilles for helsepersonell. Han ble fremstilt på sykehuset etter pågripelsen, men da for rusundersøkelse, sier Rue.

Her blir avdøde båret ut fra boligen i Lyngdal hvor drapet skjedde søndag kveld. Foto: Jarle R. Martinsen

Ganske sikre på identitetRue opplyser at politiet nå er ganske sikre på hvem den siktede mannen er og hvor lenge han har vært i Norge. Men han ønsker ikke å si noe mer om dette før opplysningene er hundre prosent bekreftet.

— Vi har sjekket opplysninger hos Politiets Utlendingsenhet og innhentet andre opplysninger. Vi har også fått opplysninger fra den siktede selv, sier Rue.

I avhør med politiet mandag kveld erkjente mannen drapet av personen som ble funnet død i en bolig i Lyngdal søndag. Avhøret ble gjennomført ved hjelp av en arabisktalende tolk.

Politiet har foreløpig ikke ønsket å si noe om hvordan drapet ble begått.

Ber om fire uker varetekt

Ifølge Rue vil identifiseringen av den avdøde trolig ta lenger tid.

— Avdøde vil bli obdusert, og vi vil da få en sikker identitet, sier Rue.

Den siktede mannen vil bli fremstilt for varetektsfengsling i Kristiansand tingrett klokka 11.15 tirsdag. Politiet vil da be om at han fengsles i fire uker og at han tilbringer de to første ukene i isolasjon.

— Hovedbegrunnelsen for fengslingsbegjæringen er faren for bevisforspillelse, sier Rue.