Krimteknikere kom til boligen like etter klokken 09.00 mandag morgen. Foto: Jarle R. Martinsen
_S2R7094.jpg
Krimteknikere på vei inn i boligen. Foto: Jarle R. Martinsen
Politiet bekrefter at personen ble funnet død i dette huset. En person er pågrepet og siktet for forsettlig drap. Foto: Jarle R. Martinsen

LYNGDAL: Politiet i Agder mottok melding klokken 23.39 søndag om at en person skulle være skadet i en bolig i Lyngdal.

Da politiet kom frem til stedet var personen død. Klokken 05.28 meldte politiet at en person er pågrepet på stedet.

Les også:

Har du tips i saken? Kontakt oss på tips@fvn.no eller 03811!

En person siktet for drap

Politiet opplyser at saken etterforskes som et drap.

Politiet bekrefter at personen ble funnet død i dette huset. En person er pågrepet og siktet for forsettlig drap. Foto: Jarle R. Martinsen

— Den pågrepne er siktet for forsettlig drap, sier fungerende kriminalsjef Cecilie Pedersen Hille i Agder politidistrikt til Fædrelandsvennen. Hun ønsker ikke si noe om hvordan politiet ble kjent med hendelsen.

— Vi jobber nå med å kartlegge hva som har skjedd, sier Hille.Den siktede, en mann, har ennå ikke forklart seg for politiet, men vil bli forsøkt avhørt i løpet av dagen.

Politiet ønsker ikke å kommentere den dreptes kjønn eller alder. Etter det Fædrelandsvennen kjenner til er den avdøde ikke identifisert. Politiet jobber også med å klarlegge identiteten til mannen som er pågrepet.

Under en pressekonferanse mandag opplyste politiet at verken offer eller antatt gjerningsperson er identifisert med sikkerhet.

_S2R7094.jpg

Ifølge Torrey Nørsett, som driver desentralisert asylmottak i Lyngdal gjennom selskapene Tokla og MD Solutions, bor det en enslig asylsøker tilknyttet hans mottak på adressen.

— Ofte bråk fra boligen

Flere ganger har Hiwa Saber ringt politiet fordi det har vært bråk fra drapsboligen i Lyngdal.

Hiwa Saber er nabo til der en person ble funnet død natt til mandag. Det skjedde i boligen bak. Foto: Jarle R. Martinsen

— Flere ganger har det kommet folk og dundret på døra der. Og da har jeg ringt politiet, forteller Saber - selv asylsøker fra Kurdistan.Han er nabo til huset i Agnefestveien der en person ble funnet død natt til mandag. Her har Saber bodd i 4-5 år, omtrent så lenge som personen som har bodd i drapsboligen.

Saber har hatt lite med sin nabo å gjøre, men forteller at han ikke merket at noe var galt fra naboboligen før ambulansen og politiet kom.

— Etter hvert ble en person tatt ut derfra med håndjern på, sier han.

Ut over bråk fra boligen, sier han at dette ellers er et rolig strøk.

Krimteknikere på vei inn i boligen. Foto: Jarle R. Martinsen

Undersøker åstedet

Fædrelandsvennen får opplyst av naboer at det ligger flere utleieboliger i området. Boligen der personen ble funnet død, ligger i nærheten av Lyngdal sentrum.

_S2R7049.jpg

Politiet opplyser at det jobbes teknisk— og taktisk med å få oversikt over saken. Kriminalteknikere jobber mandag morgen med å undersøke åstedet.