Liam Henderson (19) er blitt sendt på lån til Rosenborg av Celtic-manager Ronny Deila. Skotten har tidvis imponert i Rosenborg-drakten, og notert seg for tre seriemål.

Han har imidlertid opplevd utfordringer, spesielt fordi dette er første gang han har flyttet hjemmefra.

— Å flytte inn i en leilighet er et stort steg. Det har vært bra. Jeg lærer å lage mat og vaske klær, sier Henderson i et intervju med BBC.

— Når jeg lager mat, har jeg mamma på webkamera, så hun forteller meg hva jeg skal gjøre, legger han til.

— Hardtarbeidende kultur

Henderson har ennå ikke blitt fast inventar i Rosenborgs førsteellever, men i de to siste seriekampene har han kommet inn som innbytter.

Høydepunktet så langt i Trondheim-oppholdet kom 25. april, da han scoret to mål etter å ha kommet inn i bortekampen mot Viking.

— Her borte er det en veldig hardtarbeidende kultur, veldig likt Skottland og jeg lærer nye ting hver dag. Det er aspekter ved å være alene som gjør meg mer moden og jeg begynner å innse hva jeg trenger å gjøre for å være profesjonell, sier Henderson.

Trives i klubben

Han mener også at Rosenborgs spillestil gjør klubben perfekt for et låneopphold.

— Deila så på dette som en del av utviklingen min. Helt fra starten av ba han meg om å komme hit, tilegne meg erfaring og spille kamper. Rosenborg spiller nesten likt som oss, så jeg vil være klar til forsesongen og jeg håper jeg vil få spille. Deila ga meg positive meldinger, og det fylte meg med selvtillit. Jeg har tatt det på strak arm, og satt pris på det, sier Henderson.

Planen er altså at Henderson skal dra tilbake til Glasgow og Celtic i sommer. Først skal han hjelpe Rosenborg med å beholde ledelsen i eliteserien.

Aller først venter 16. mai-kampen mot Sandefjord på Lerkendal.