VOSS: Klokken 09.30 på onsdag meldte Politiets operasjonssentral at det hadde gått et stort steinras ved Hyvingstunnelen i Voss.

Da var det kun to dager til Vestlandets største fotballturnering skulle gå av stabelen.

— Da tenkte jeg "pokker heller", og så for meg mye uro og irriterte folk, sier Arne Førde, daglig leder i Voss Cup.

LES OGSÅ:

Har sovet lite

Raset gikk over veien og ut i Bolstadfjorden, og var cirka 250 meter bredt. Det førte til at E16 ble stengt mellom Trollkonetunnelen og Hyvings­tunnelen – hovedfartsåren mellom Bergen og Voss.

— Jeg har ikke sovet så mye siden onsdag. Noen spurte meg om blodtrykket mitt, og da svarte jeg at doktoren trolig ikke hadde anbefalt dette, sier mannen fra Byrkjelo og ler.

Men turneringen har gått nesten som normalt og Førde var aldri bekymret for at turneringen måtte avlyses.

— Jeg så flere medier skrev om "krisemøte" og lignende, men det var aldri noen krise. Alt annet var på plass, og det er ingen krise om noen eventuelt kommer for sent til en kamp, sier Førde.

- Har gått knirkefritt

Kun én kamp har måttet flyttes. Ellers har turneringen gått slik den alltid pleier å gjøre på Voss.

— Det har gått knirkefritt. Når det først gikk et ras og ingen liv gikk tapt, så er det helt utrolig at det har gått så bra. Det er nesten som en vanlig cup, sier han.

Førde har arrangert den suksessrike Voss Cup hele elleve ganger, og er dermed ingen førstereis innenfor slike hendelser.

Både ras og flom har tidligere satt cup-arrangementet i fare.

— En må være forberedt på alt. Hvis det skjer noe slikt, så har vi en beredskapsplan på ulike scenarioer. Vi blir ikke tatt med buksene nede for å si det slik, sier turneringssjefen.

LES OGSÅ:

Takker de frivillige

Grunnen til at alt har gått så bra, gir han først og fremst til alle de frivillige i Voss.

— Vi har noen imponerende gode dugnadsfolk som gjør en fantastisk jobb. De hjelper til og forventer egentlig ingenting i retur. Etter raset gikk har flere meldt seg og spurt om de kan hjelpe til, sier Førde, som også takker NSB og Vegnesenet for godt samarbeid.

Telefonen ringer stadig i lommen til cup-generalen, men han har forholdsvis god tid til å slå av en prat med dem som sier "hei".

— Vi spøker med at jo bedre tid jeg har til å slå av en prat, jo bedre går turneringen. Og i år har jeg ganske god tid, avslutter han.