Denne høsten skal Petter Northugs nye kleskolleksjon ut i butikkene. Det har i hvert fall vært planen. Men nå tvinges Northug til å velge — mellom kleskolleksjonen og deltagelse i Falun-VM.

Det skriver Adresseavisen.

Northug har utviklet kleskolleksjonen i samarbeid med Swix, som er en direkte konkurrent av Skiforbundets utstyrsleverandør Bjørn Dæhlie Technical Wear.

Derfor har Northugs kleskolleksjon blitt et tema i forhandlingene mellom Northug-teamet og Skiforbundet, der det skal bestemmes om skistjernen vil kunne representere det norske landslaget i verdenscupen og Falun-VM.

Skiforbundets generalsekretær Stein Opsal bekrefter overfor Adresseavisen at Northug-klærne må være borte fra butikkhyllene om Northug skal kunne gå VM.

– Det handler om å beskytte idrettens markedsretttigheter. Skiforbundet eier samtlige markedsrettigheter til løpere som til enhver tid er uttatt på forbundets landslag eller representasjonslag, sier Opsal til Adresseavisen.

På vei ut til butikkene

I forrige uke bekreftet kommunikasjonsdirektør i Coop Kristin Paus at kleskolleksjonen var på vei ut til butikkene.

Ifølge Geir Opsal har ikke skiforbundet noen planer om å utsette Northugs frist, som er satt til 1. november.

Skiforbundet skal ha gått med på at Northug får profilere sin hovedsponsor Coop på sesongåpningen på Beitostølen i slutten av november, men etter det må han gå med landslagsdrakten frem til 1. mai.

Petter Northug brøt ut fra landslaget i mai 2013, men ble enig om en representasjonsavtale med skiforbundet som var gjeldende forrige sesong.