Rennes-spilleren scoret kampens eneste mål etter 16 minutter. Dermed sørget han for at giganten Ghana fortsatt er med også i årets utgave. Ghana har vunnet mesterskapet fire ganger, men den siste triumfen kom i 1982. Mot Angola ble seieren sikret med godt organisert forsvarsspill. De angolske hjemmehåpene hadde flere sjanser til å vinne kampen. Manucho hadde tre store sjanser uten å få nettkjenning.

– Slikt skjer i fotball, sa Manucho om de mange brente mulighetene.

(saken fortsetter)

SKUFFET: Angolas Manucho må ta telling etter kampen. (Foto: Scanpix)

Mot spillets gang tok Ghana ledelsen. Kwadwo Asamoah spilte Gyan fri, og Rennes-spilleren scoret med et skudd som gikk under keeperen Carlos Fernandes.

Målet ga vertene blod på tann, og særlig Manucho viste seg med svært godt offensivt spill. Den tidligere Manchester United-spilleren klarte imidlertid aldri å få hull på målbyllen.

– Vi klarte ikke å senke dem. Vi misbrukte for mange sjanser, og marginene var ikke på vår side i dag, sa Angolas trener Manuel Jose.

– Spissene våre gjorde så godt de kunne, men det var rett og slett ikke deres dag. Jeg mener vi hadde fortjent å vinne, men vi klarte det ikke. Jeg klarer ikke å finne noen feil ved spillet vårt, det eneste som manglet var evnen til å score mål, forklarte han.

Rosenborgs Anthony Annan har slitt med skade, og kom ikke på banen for Ghana.

De ghanesiske spillerne kan se fram til semifinale der vinneren av oppgjøret mellom Zambia og Nigeria venter. (©NTB)