Det ble en meget fin fotballkamp mellom to gode lag i Cabinda søndag kveld. Både Elfenbenskysten og Algerie er klare for sommerens VM-sluttspill og viste tidvis spill av høy kvalitet.

Elfenbenskysten tok en tidlig ledelse. Salomon Kalou ga de oransje ledelsen etter bare tre minutters spill med et skudd som gikk via en Algerie-forsvarer og i mål. Karim Matmour utlignet for Algerie like før pause, og det sto 1-1 ved pause.

Drømmemål av Keïta

Andre omgang forløp lenge uten dramatikk, men i det 89.minutt fikk ivorianernes innbytter Abdul Kader Keïta drømmetreff fra over 20 meter. Galatasaray-spilleren dundret ballen i vinkelen, og semifinaleplassen virket sikker for Didier Drogba og lagkameratene.

Men Algerie ville det annerledes. Rangers-spiller Madjid Bougherra utnyttet svakt forvarsspill av Souleymane Bamba til å utligne med et hodestøt langt inne i overtiden. Dermed ekstraomganger.

Bouazza avgjorde

Algeries innbytter Hameur Bouazza sendte nord-afrikanerne i føringen tre minutter ut i første ekstraomgang. Blackpool-spilleren utnyttet nok en gang sløvt forsvarsspill av Elfenbenskysten.

Dermed ble det et nokså overraskende utfall på den andre kvartfinalen i årets Afrikamesterskap. I den første kampen søndag slo Ghana ut vertsnasjonen Angola.

— Vi har blitt bedre og bedre for hver kamp i mesterskapet. Vi spilte med hjertet i dag og viste folk at vi blir et lag å regne med i sommerens VM, sa Madjid Bougherra til Eurosport etter kampen.