Denne kjolen brukte Nina Ugland da hun deltok i MGP jr i 2012. Bestemor Nina Sotova har sydd på over 3000 perler på kjolen. Foto: Eva Myklebust
Nina Ugland i gullkjolen under blind audition. Foto: Robert Holand/tv2
Nina Ugland i knock-out runden. Foto: Robert Holand
Nina Ugland hadde på seg denne røde og svarte kjolen da hun sang "Seven Nation Army" og sikret seg plass i livesendingene. Foto: Tv2

— Det begynner med at vi hører på musikken og får et bilde. Er det trist eller gøy musikk? Hva handler teksten om? Så sitter vi igjen med et førsteinntrykk - skal det være en mørk eller lys kjole? Så diskuterer vi en stund. Vi bestemmer oss for stofftype, og diskuterer figuren, forteller Nina Sotova fra leiligheten sin på Slettheia.

Nina Ugland hadde på seg denne røde og svarte kjolen da hun sang "Seven Nation Army" og sikret seg plass i livesendingene. Foto: Tv2

«Seven Nation Army»-kjoleBarnebarnet, Nina Ugland, har kommet helt til livesendingene i «The Voice» på TV 2. Fra spisestuebordet forteller de hvordan sceneantrekkene blir til. Inn i mellom slår de over på russisk, og forklarer tankegangen bak kjolene. Den svarte og røden kjolen fra forrige The Voice-sending da Nina sang «Seven Nation Army» tjener som eksempel:

— Det er en hær, så vi måtte ha en kappe bak, forteller Nina Ugland, som er oppkalt etter sin georgiske bestemor.

MGP-kjolen

Bestemoren, eller «baba» som Nina kaller henne, har både utdanning og erfaring som syerske og skredder. Så lenge Nina Ugland kan huske, har bestemoren lagd antrekk til henne:

— Det første jeg kan huske, var et tigerkostyme som jeg brukte da jeg var fem år og var med på en opptreden i Dyreparken. Det var da tigrene kom, forteller hun.

I et fotoalbum har Nina Sotova samlet bilder av alle antrekkene hun har laget til barn og barnebarn. På en dukke henger en kjole i rødt med 3000 påsydde gullperler. Den brukte Nina Ugland da hun deltok i MGP junior som 15-åring i 2012.

Denne kjolen brukte Nina Ugland da hun deltok i MGP jr i 2012. Bestemor Nina Sotova har sydd på over 3000 perler på kjolen. Foto: Eva Myklebust

— Stolte av henne

Både bestemor og mor, Tanja Ugland, er stolte over Nina.

— Jeg er utrolig stolt over henne, og jeg blir virkelig stolt når jeg ser at dette ikke gjør noe med henne som person. Hun er så ydmyk, jordnær og godt plantet i jorden, sier Tanja Ugland.

Nina Sotova, Nina Ugland, Caroline Ugland (9), Christian Ugland (7), dvergschnauseren Pascal og Tanja Ugland. Foto: Eva Myklebust

Nina Ugland setter stor pris på all støtten familien har gitt henne. For helt siden hun var liten har hun elsket å stå på scenen.— Jeg tenkte vel aldri at jeg skulle bli artist. Jeg har bare alltid elsket å synge.

Reddet av Yosef

Den sanggleden har nå ført henne helt til live-sendingene i «The Voice».

— Det er fantastisk å ha kommet så langt. Jeg har lært så utrolig mye, og bare det å komme til live er en stor mulighet, sier den unge artisten.

Nina Ugland i gullkjolen under blind audition. Foto: Robert Holand/tv2

I forrige sending ble hun stjålet av mentor Yosef Wolde-Mariam da Sondre Lerche valgte å sende Kaja Sørgård fra Grimstad videre. Heldigvis ble Nina reddet.— Det ville vært helt skandaløst hvis du ikke skulle vært med videre, sa Yosef Wolde-Mariam.

— Jeg ble så overrasket. Først så var jeg ute, og så var jeg ikke det likevel, sier en glad Nina i forkant av live-sendingene.

Live duell

Fredag skal hun i duell mot UiA-studenten Marianne Engebretsen.

— Det blir en utfordring. Hun er kjempeflink. Alle har blitt så godt kjent, og en ønsker bare det beste for alle, selv om man selvfølgelig gjerne vil videre.

Nina har valgt å synge Toni Braxtons «Unbreak My Heart» i live-sendingen.

— Det er en nydelig sang, med nydelig tekst og melodi, sier hun.

Forrige uke gikk den tidligere Vågsbygd-eleven Filip Bernard Jensen videre til semifinalen.