Det ultimate bevis på respekt. Cristiano Ronaldo fikk spredt pipekonsert mot seg de første gangene han rørte ballen. Da han ga seg, halvannen time senere, fikk han stående applaus fra titusenvis av Liverpool-supportere. Da hadde portugiseren hatt taktpinnen for den største europeiske ydmykelsen Liverpool noen gang har fått på Anfield.

– Det ble en veldig spesiell kveld for meg. Jeg scoret mitt første mål på Anfield også, så det var veldig spesielt, sier Cristiano Ronaldo.

TAKK FOR SHOWET: Liverpool-manager Brendan Rodgers og publikum på Anfield takket Cristiano Ronaldo for oppvisningen. Foto: Phil Noble, Reuters

For Liverpool-manager Brendan Rodgers var det ingen kjempeopplevelse.– En vanskelig kveld for oss. Jeg synes vi spilte veldig bra, frem til de scoret. Vi ga bort for mange sjanser og enkle mål. I annen omgang brukte vi ballen bedre, og jeg føler vi var uheldige som ikke scoret. Real Madrid er et fantastisk lag, og det så vi i kveld, sier Brendan Rodgers.

God start for de røde

Det er ikke lett å huske nå, men Liverpool startet forrykende, godt støttet opp av et heltent hjemmepublikum. En Mario Balotelli, som løp mer det første kvarteret her enn under hele kampen mot QPR søndag, var god. Det samme var Philip Coutinho.

Real Madrid-keeper Iker Casillas måtte levere en solid redning, men hadde også en pussig inngripen på en corner.

Så var det slutt for hjemmelaget.

– Liverpool på Anfield er en vanskelig oppgave, men jeg synes vi gjorde det fantastisk bra, sier Ronaldo.

Overlegne Madrid

En halv omgang varte festen på Anfield. Så utnyttet Cristiano Ronaldo Liverpools mangel på midtstoppere, spilte vegg med James Rodriguez, trippet igjennom og vippet ballen elegant over Simon Mignolet i Liverpool-målet.

Fem minutter senere viste Real Madrid for alvor hvilken stor klasseforskjell det er mellom lagene. Hele syv madridistas var med på angrepet. Til slutt var det Toni Kroos som la inn. På bakerste stolpe ruvet Karim Benzema og headet ballen i bue over Mignolet og i nettet.

UTKLASSING: Cristiano Ronaldo lå bak en ydmykelse av Alberto Moreno og Liverpool. Foto: Digitalsport

Fem minutter før pause ble Benzema tomålsscorer. Glen Johnson fomlet ballen ut over kortlinjen, og på det resulterende hjørnesparket tapte Mignolet en duell mot Pepe. Den portugisiske stopperen føyset ballen videre til Benzema, som hadde en enkel jobb med å pirke ballen i mål fra fire meters hold.Like før pause hadde Liverpool ristet av seg det verste. Phil Coutinho kom seg løs på 20 meter og fyrte løs, men ballen smalt i stangen bak Iker Casillas og i sikkerhet.

– Å gå videre fra gruppespillet er det det handler om for oss. Selvfølgelig ønsker vi å gå hele veien i denne turneringen, men det er lenge til finalen. Nå handler det om gruppespillet, sier Ronaldo.

Slappere i annen omgang

Etter pause roet Real Madrid ned noe. Liverpool maktet ikke å skape stort, Madrid brydde seg ikke så veldig. Men da en time var spilt, fikk også Mignolet gjøre en skikkelig redning. Cristiano Ronaldo var fri, men belgieren leverte en solid beinparade.

Dermed er Ronaldo fremdeles ett mål bak Raul i kampen om å bli tidenes toppscorer i Champions League.

– Jeg er ikke opptatt av det. Jeg kommer til å slå den rekorden, det vet jeg. Om det skjer i dag eller senere, det er ikke så viktig. Det som er viktig er at vi vant, vi har ni poeng – trenger ti – og det er viktig, sier Ronaldo.

Utover i omgangen var tegnene tydelige. Liverpool gjorde mange tidlige bytter, og signaliserte at dette var over. De forsøkte seg med noen angrep, uten å bryte igjennom. Real Madrid hadde en haug med kontringssjanser, men utnyttet ingen av dem helhjertet.

Så ble Ronaldo byttet ut. Litt spredt piping først, så en overdøvende applaus for mannen som for alvor hadde bevist hvor stort spranget er fra 2014-utgaven av Liverpool til de virkelig største.

Ti minutter før slutt tasset en annen av Real Madrids Galacticos av banen. Også Toni Kroos fikk applaus fra et imponert Anfield-publikum. Det samme fikk Marcelo noen minutter senere.

I den andre kampen i gruppen møttes Ludogorets og Basel i Romania. Den kampen endte ned 1-0-seier til Ludogorets, etter scoring av Jordan Minev i 90. minutt. Dermed leder Real Madrid gruppen med ni poeng av ni mulige etter tre kamper. Alle de andre lagene har tre poeng.

Men i neste kamp i gruppen skal Liverpool til Madrid.

– Vi har mange viktige ligakamper før den kvelden, så skal vi reise dit, og forhåpentlig få et godt resultat, sier Rodgers.

FAKTA

Gruppe A

Atlético Madrid (Spania) – Malmö (Sverige) 5-0 (0-0)

Mål: 1-0 Koké (48), 2-0 Mario Mandzukic (61), 3-0 Antoine Griezmann (63), 4-0 Diego Godin (87), 5-0 Alessio Cerci (90).

50.000 tilskuere.

Olympiakos (Hellas) – Juventus (Italia) 1-0 (1-0 )

Mål: 1-0 Pajtim Kasami (36).

30.000 tilskuere.

Omar Elabdellaoui spilte hele kampen for Olympiakos.

Gruppe B

Liverpool (England) – Real Madrid (Spania) 0-3 (0-3)

Mål: 0-1 Cristiano Ronaldo (23), 0-2 Karim Benzema (30), 0-3 Benzema (41).

45.000 tilskuere.

Ludogorets (Bulgaria) – Basel (Sveits) 1-0 (0-0)

Mål: 1-0 Jordan Minev (90).

3500 tilskuere.

Rødt kort: Serey Die (18), Basel.

Gruppe C

Leverkusen (Tyskland) – Zenit St. Petersburg (Russland) 2-0 (0-0)

Mål: 1-0 Giulio Donati (58), 2-0 Kyriakos Papadoupoulos (63).

27.254 tilskuere.

Rødt kort: Borges Wendel (79), Leverkusen.

Monaco (Frankrike) – Benfica (Portugal) 0-0

10.000 tilskuere.

Rødt kort: Lisandro Lopez (76), Benfica.

Gruppe D

Anderlecht (Belgia) – Arsenal (England) 1-2 (0-0)

Mål: 1-0 Andy Najar (71), 1-1 Kieran Gibbs (89), 1-2 Lukas Podolski (90).

25.000 tilskuere.

Galatasaray (Tyrkia) – Borussia Dortmund (Tyskland) 0-4 (0-3)

Mål: 0-1 Pierre-Emerick Aubameyang (6), 0-2 Aubameyang (18), 0-3 Marco Reus (41), 0-4 Adrian Ramos (83).