Åge Hareides Malmö-lag gjorde det vanskelig for Atlético Madrid i en omgang, men raknet etter pause og måtte se seg slått 5-0 i mesterligaen onsdag.

Koké var kampens store spiller. Han scoret det første målet og var deretter nest sist på scoringene til Mario Mandzukic, Antoine Griezmann og Diego Godín. Malmö måtte dermed tåle sitt annet klare bortetap mot en europeisk storklubb i mesterligadebuten.

Hareide varslet før kampen at han ville gi sine spillere rød fluesopp for å skape aggressiviteten som skulle til for å stoppe finalisten fra forrige sesong. Den første halvtimen holdt mesterlaget i Allsvenskan fint følge med seriemesteren i La Liga, men så begynte kreftene å ta slutt, og Atlético trykket stadig hardere på.

– Annen omgang kan vi ikke være bekjent av. Det var en kollektiv svikt vi ikke har sett før. På dette nivået må man være nesten feilfri mot et lag som Atlético, men vi gjorde for mange feil, sa Hareide til Viasat etter kampen.

Koké setter inn Atlético Madrids første mål i mesterligaseieren mot Malmö. Foto: Juan Medina, Reuters / NTB scanpix

– Vi møtte et veldig godt lag og ble trøtte. Vi kom ikke opp til det nivået vi har hatt tidligere, og da ble det dessverre slik. Vi må dra lærdom av dette, sa Malmö-spiss Markus Rosenberg til TV6.Største sjanse i første omgang kom i det 34. minutt, da Griezmanns skudd traff tverrliggeren og spratt ut. Mandzukic nådde returen, men Malmö-forsvaret ofret seg og fikk ballen ut. En sittende Erik Johansson var den som hindret scoring.

Punktert

Malmö holdt ut til pause, men lot ikke til å ha fått en ny dose fluesopp fra Hareide i garderoben. I stedet var det hjemmelaget som herjet og scoret tre raske mål som punkterte kampen.

Koké sendte den første ballen forbi keeper Robin Olsen etter å ha blitt vakkert spilt fram av Arda Turan da annen omgang var bare noen minutter gammel.

Gjestene hadde et par lovende kontringssjanser i minuttene som fulgte, men i stedet holdt Mandzukic seg framme på et innlegg fra Koké, brukte musklene i duell med Johansson og beinet inn 2-0. To minutter senere var det Griezmann som utnyttet et innlegg fra Koké og økte til 3-0. Olsen var på den, men ballen gikk i en bue og falt ned i det tomme målet.

Godín nikket inn Kokés hjørnespark i det 87. minutt, før innbytter Alessio Cerci satte punktum på overtid.

Olympiakos vant

Malmö ble trolig snytt for straffespark da Markus Rosenberg ble felt på stillingen 3-0, men Hareides menn må vente videre på sitt første bortemål i turneringen.

Olympiakos, som måtte se seg slått i Malmö i forrige runde, slo tilbake med 1-0-seier hjemme over Juventus. Omar Elabdellaoui og hans lagkamerater topper dermed gruppen, der tre poeng skiller mellom første— og sisteplass. Intet er avgjort nå gruppen er halvspilt.

Pajtim Kasami ble matchvinner for Olympiakos med sin scoring i første omgang. Elabdellaoui spilte hele kampen. (©NTB)

FAKTA

Gruppe A

Atlético Madrid (Spania) – Malmö (Sverige) 5-0 (0-0)

Mål: 1-0 Koké (48), 2-0 Mario Mandzukic (61), 3-0 Antoine Griezmann (63), 4-0 Diego Godin (87), 5-0 Alessio Cerci (90).

50.000 tilskuere.

Olympiakos (Hellas) – Juventus (Italia) 1-0 (1-0 )

Mål: 1-0 Pajtim Kasami (36).

30.000 tilskuere.

Omar Elabdellaoui spilte hele kampen for Olympiakos.

Gruppe B

Liverpool (England) – Real Madrid (Spania) 0-3 (0-3)

Mål: 0-1 Cristiano Ronaldo (23), 0-2 Karim Benzema (30), 0-3 Benzema (41).

45.000 tilskuere.

Ludogorets (Bulgaria) – Basel (Sveits) 1-0 (0-0)

Mål: 1-0 Jordan Minev (90).

3500 tilskuere.

Rødt kort: Serey Die (18), Basel.

Gruppe C

Leverkusen (Tyskland) – Zenit St. Petersburg (Russland) 2-0 (0-0)

Mål: 1-0 Giulio Donati (58), 2-0 Kyriakos Papadoupoulos (63).

27.254 tilskuere.

Rødt kort: Borges Wendel (79), Leverkusen.

Monaco (Frankrike) – Benfica (Portugal) 0-0

10.000 tilskuere.

Rødt kort: Lisandro Lopez (76), Benfica.

Gruppe D

Anderlecht (Belgia) – Arsenal (England) 1-2 (0-0)

Mål: 1-0 Andy Najar (71), 1-1 Kieran Gibbs (89), 1-2 Lukas Podolski (90).

25.000 tilskuere.

Galatasaray (Tyrkia) – Borussia Dortmund (Tyskland) 0-4 (0-3)

Mål: 0-1 Pierre-Emerick Aubameyang (6), 0-2 Aubameyang (18), 0-3 Marco Reus (41), 0-4 Adrian Ramos (83).