— Det bør komme rundt 1000 tilskuere på hver av kampene våre i helga. Vi snittet på rundt 700 tilskuere i fjor, og når dere i Adressa nå skriver om kampene i avisa, kommer det sikkert 300 ekstra, sier trener Jan Morten Dahl i Nidaros hockey.

Men medieomtalen har en bakside. I følge klubbens interne botliste koster det nemlig 25 kroner å få «bilde i avisa».

Til et godt formål

Det betyr at alle gutta på laget må blø litt på grunn av denne saken.

— Jeg vet egentlig ikke helt hvorfor det er sånn, men det har vært sånn i mange år. Og vi er langt i fra det eneste laget som har det som eget punkt på botlista, sier Thomas Wiig.

Wiig er veteran og kaptein på laget. Han tar bota på 25 kroner med stor ro.

— Det går til et godt formål.

- Og hva er det?

— Vi må prøve å få til en avslutningstur eller noe sånt. En fin avslutning på sesongen når vi har kommet så langt, sier han.

Les også:

Møter ligaens beste rekke

Nidaros hockey fikk en «flying start» med seks poeng borte mot Moss i den første runden. Denne helga venter dobbelkamp mot Bergen – laget som har utpekt seg selv som favoritter til å vinne 1. divisjon. Trener Dahl legger stort press på lagets veteraner foran oppgjørene i Leangen arena.

— Bergen har kanskje den beste offensive rekken i ligaen. De må vi klare å stoppe. Den jobben får førsterekka vår, med Joakim Erbe, Inge Stokvik, Arnt Gullikstad, Markus Noteng og Thomas Wiig. De får vise sin rutine, slik at de klarer å nøytralisere den rekka der, sier han.

Gleder seg til motstand: Thomas Wiig og Nidaros hockey lekte seg i 2. divisjon i fjor. Denne helga møter de topplaget i 1. divisjon, Bergen.

— Det er bra at Mortis fortsatt har tro på oss «gamlingene». Vi skal få kjørt oss i helga, men jeg gleder meg. Det er lenge siden vi har spilt en hockeykamp i Leangen mot skikkelig motstand, og jeg blir i hvert fall bedre når jeg møter tøffere motstand, sier «Tanksen fra Tiller» Thomas Wiig.

Les også: