Vadmim Demidov hadde en tung kveld lørdag. Foto: Geir Otto Johansen

Barcelona stormer fram som de vil i spansk 1. divisjon. Lørdag økte forspranget til ligatoer Real Madrid da Mallorca ble slått 3-0 på bortebane.

Real Madrid greide bare 0-0 borte mot Deportivo La Coruña og er nå sju poeng bak erkerivalen.

Lionel Messi er på god vei til å slå de fleste scoringsrekorder i europeisk klubbfotball, og lørdag var den lille magikeren på farten igjen. 38 minutter var spilt da han stanget Barcelona i føringen.

Storlaget skapte en mengde sjanser, og etter 57 minutter ble det nettsus igjen, denne gangen signert David Villa. Og ni minutter senere sørget Pedro Rodriguez’ skudd for at hele angrepstrioen til bortelaget fikk notert seg på scoringslisten.

3-0-seieren er dårlig nytt for Real Madrid, som aldri greide å få ballen i mål i sin bortekamp lørdag.

Høydepunkter Deportiovo-Real Madrid:

Deportivo vs Real Madrid

Tap for Demidov

Med i kampen om europacupplasser i spansk 1. divisjon er Espanyol, som ble noen nummer for store mot Vadim Demidov og Real Sociedad lørdag.

Demidov har fått skryt etter to seirer på rad uten baklengs, men i 1-4-tapet for Espanyol stokket det seg defensivt for baskerne. Nordmannens forsvarskollega Dani Estrada åpnet målkontoen ved å sette ballen i eget nett like før pause.

Estrada gjorde det godt igjen ved å utligne tre minutter senere, men etter pause satte hjemmelaget inn et ekstra gir. Sergio Garcia gjorde 2-1 på pent vis etter 54 minutter, før José Callejon og Javi Marquez med sine sene scoringer gjorde kvelden helsvart for Real Sociedad-keeper Claudio Bravo.

Høydepunkter Espanyol-Real Sociedad:

Espanyol vs Real Soceidad

Jevnt i bunnen

I Madrid fortsatte «lillebror» Atlético sin skuffende sesong med å spille 2-2 mot Sevilla. Bortelaget tok ledelsen to ganger, men scoringer av Koke og José Antonio Reyes gjorde at hjemmelaget fikk med seg ett poeng.

Bunnoppgjøret mellom Sporting Gijón og Zaragoza endte målløst, noe som holdt til at begge lagene akkurat klarte å snike seg over nedrykksstreken. Bare to poeng skiller fra 13.-plass til nedrykksposisjon i den jevne bunnstriden i Spania.