• Se også alle målene i kampen i klippene under!

Etter at Real Madrid ikke maktet å hente mer enn ett poeng mot bunnlaget Almeria tidligere søndag kveld , hadde Barcelona en gyllen sjanse til å øke forspranget på toppen av tabellen i Spania mot Malaga i kveld.

Og det var aldri tvil om hvorvidt Barcelona skulle benytte seg av sjansen Real Madrid bød på.

Allerede etter syv minutter var Andrés Iniesta frempå og satte 1-0 i nota for hjemmelaget på Camp Nou foran 71 576 tilskuere. Iniesta fikk et innlegg fra høyre, og klinket ballen på direkten via stolpen og inn fra 18 meter. Et vakkert mål fra Iniesta.

Både David Villa og Pedro pyntet på resultatet før pause. 2-0 kom fra Villa etter en nydelig avslutning mellom beina på Sergio Asenjo i Malaga-buret, mens 3-0 kom etter at Pedro fikk en retur i fanget inne i Malaga-feltet og enkelt plasserte ballen i mål.

Malaga fikk sitt trøstemål etter et nydelig frispark fra Duda. Duda skrudde ballen over muren og ned i hjørnet bak Victor Valdes.

Kvarteret før slutt fastsatte David Villa sluttresultatet til 4-1 med sitt andre mål for dagen.

Seieren kombinert med Reals uavgjortkamp gjør at Barcelona nå topper tabellen i Spania med 52 poeng på 19 kamper. Real har 48 poeng med like mange kamper spilt.