HALLE, TYSKLAND (Bergens Tidende): — Jeg er så glad på Cecilias vegne, og at hun vinner etter så lang tid ute med skade.

GLEDER SEG: Vladimir Klitsjko gratulerer Cecilia Brækhus etter seieren over Chris Namus lørdag kveld. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Det sa Vladimir Klitsjko til norsk presse i natt, noen timer etter at Cecilia Brækhus hadde forsvart VM-beltene og vunnet sin 28. proffseier av 28 mulige i tyske Halle.Chris Namus fra Uruguay ble som ventet for lett for 34-åringen fra Bergen.

Les sakene fra lørdag kveld:

— Det var en fantastisk kamp av Cecilia. Alle dommerne stemte på Cecilia i samtlige ti runder, det forteller det meste. Jeg vil trekke frem at Cecilia var god, ikke det at hun møtte dårlig motstand, for det gjorde hun ikke, sier en dresskledd og smilende Klitsjko.

«Sky is the limit»

39-åringen fra Ukraina er en verdenskjent bokser. Han var verdensmester i tungvektsboksing helt frem til slutten av november, da han gikk på et svært overraskende tap for britiske Tyson Fury.

Klitsjko og Brækhus er en del av samme team. Etter bruddet med promotorselskapet Sauerland inngikk Brækhus nemlig en avtale med K2 Promotions, som ble opprettet av boksebrødrene Vitalij og Vladimir Klitsjko.

Cecilia Brækhus i aksjon mot Chris Namus lørdag kveld. Foto: NTB scanpix

— Cecilia bokset nydelig. Vi har samme trener (Johnathon Banks), og Cecilia gjorde en god jobb. Kombinasjonene satt som de skulle, sier Klitsjko.Hans bror Vitalij var selv ute med en langvarig skade, uten at det stanset ham fra å komme tilbake.

— Min bror var ute i fire og et halvt år. Det at han var så sulten på suksess fikk ham tilbake. Det samme gjelder for Cecilia. Hun elsker boksing, rett og slett, sier Klitsjko.

Hun tror at Brækhus fortsatt har en del ugjort i boksesporten.

— «The sky is the limit». Det kommer an på henne. Men Cecilia ønsker å bli en bedre bokser, sier Klitsjko som var på plass i Gerry Weber Stadion der han var gjest hos den tyske TV-kanalen RTL.

VIDEO: Klitsjko med Brækhus-selfie (saken fortsetter under videoen)

God tone

Etter at alle kampene var ferdig brukte RTL mye tid på intervjuer med Klitsjko og Brækhus sammen. De to har tydelig en svært god tone seg imellom, noe Brækhus kan bekrefte. Hun er glad for rosen fra Klitsjko.

— Veldig morsomt at han er så fornøyd. Det er jo Klitsjko, så det er enormt stort. Han hadde latt være å si noe dersom han ikke var fornøyd, sier Brækhus.

Hun er glad for samarbeidet med ukraineren.

— Klitsjko drar alltid mye oppmerksomhet og presse. Det er bare å henge seg på, smiler Brækhus.

Hun sov svært lite natt til søndag etter kampen. Først var det trøbbel da hun skulle til dopingkontroll. Urinprøven var for tynn, dermed måtte Brækhus bruke mye ekstra tid i hallen på å presse ut de nødvendige dråpene. Deretter var det opp grytidlig søndag morgen for å spise frokost og et kort møte med norsk presse, før Brækhus og hennes team forlot hotellet.

Håper på ny kamp snart

Det snakkes om både mulig OL-deltakelse i Rio og proffkamp på norsk jord, men det skjer neppe med det aller første. Derimot er Brækhus klar for å gå i ringen så fort som mulig igjen.

— Nå har jeg fått ringrusten ut av kroppen. Jeg vil i ringen igjen så fort som mulig. Litt ferie må jeg ha først, for ferie er lenge siden jeg har hatt. Men jeg håper på ny kamp før sommeren. Jeg tror det kan bli veldig spennende fremover, sier Brækhus.

Problemet er å finne gode nok motstandere i hennes vektklasse, weltervekt.

— Akkurat nå er det ikke så mange gode i min vektklasse, innrømmer «Førstedamen» fra Bergen som har varslet at hun vil fortsette med boksingen i tre år til.

En som også er klar for å gå i ringen igjen er Vladimir Klitsjko. Han håper på en returkamp mot Tyson Fury med det aller første.

— Jeg vil ha titlene mine tilbake. Jeg teller minutter, kommer det fra tungvekteren fra Ukraina.

VIDEO: Chris Namus fikk juling i ti runder av Cecilia Brækhus. Etter kampen omfavnet hun uansett den norske verdensmesteren: