HALLE, TYSKLAND: 15 måneder etter sin forrige proffkamp var det knyttet en viss spenning til om Chris Namus (28) fra Uruguay kunne hamle opp med verdensmesteren fra Bergen. Men spenningen varte ikke lenge, og helt fra første runde var det klart hvem som var best.

Cecilia Brækhus i aksjon mot Chris Namus lørdag kveld. Foto: NTB scanpix

— Dette er definitivt en av mine aller beste opplevelser. For ett år siden sa de at jeg var ferdig som bokser. Nå, 15 måneder etter skaden, er jeg tilbake her og vinner. Jeg er utrolig glad for å være tilbake, sier Brækhus.

Sitt lange skadeopphold til tross var Brækhus skyhøy favoritt mot Namus som før kampen sto med 21 seirer og tre nederlag. Lørdag kveld kom det fjerde da Brækhus levde opp til forventningspresset. Det var lett å se hvorfor spillselskapene hadde gitt 1,01 i odds på Brækhus-triumf – da ville man tjene en krone med en innsats på 100 kroner.

Cecilia Brækhus dominerte kampen. Foto: NTB scanpix

Noe spektakulærtEkspertene var på forhånd skjønt enige om at det måtte skje noe spektakulært for at «The First Lady» ikke skulle ta dette, og det skjedde aldri i Gerry Weber Stadion i den tyske småbyen Halle i Westfalen sent lørdag kveld.

Namus startet friskt mot den norske boksedronningen, og det gikk et par runder før Brækhus kom skikkelig i gang, selv om hun var best i samtlige runder.

Utover i kampen ble nivåforskjellen veldig synlig, og Namus slet mer og mer med å forsvare seg.

Brækhus prikket inn den ene trefferen etter den andre etter hvert som kampen nærmet seg slutten — fullstendig enveiskjøring.

Dommerne kåret henne enstemmig til vinner - dermed forsvarte hun tittelen som verdens beste.

— Jeg følte at jeg hadde god kontroll på Namus. Jeg "safet" litt, det er tross alt 15 måneder siden forrige kamp. Jeg trengte en skikkelig test, og det fikk jeg. Dette var oppvarming, nå er jeg klar for nye oppgaver, sier Brækhus.

OL eller kamp i Norge?

Dette var Brækhus’ første kamp siden 29. november 2014, da hun slo tyske Jennifer Retzke i København. Brækhus pådro seg flere små bruddskader i foten i den kampen, og hun brukte hele 2015 på å kjempe seg tilbake i kampform. Lørdagens motstander var garantert plukket ut med tanke på at Brækhus trengte en «litt rolig start».

Nå er spørsmålet hva som blir neste oppdrag for Brækhus, som har sagt at hun vil bokse i tre år til. Det har vært snakk om en mulig kvalifisering til OL i Rio til sommeren, men dette virker per i dag ganske så urealistisk. Brækhus har også en uttalt drøm om å få bokse proffkamp hjemme i Norge, men også dette er foreløpig i det blå.

Dermed kan det gå mot ny kamp for 34-åringen i Tyskland om noen måneder.

VIDEO: KLITSKJO MED BRÆKHUS-SELFIE:

Slik var lørdagens kamp, runde for runde

1. runde:

Brækhus gikk tøft ut, fikk inn en venstre tidlig, men Namus prøvde seg også. Den norske mesteren gikk aggressivt ut. Brækhus presset på med venstreslaget som stadig gikk inn. Namus prøvde å gå framover, men ble litt for forsiktig. 10-9, Brækhus' runde.

2. runde:

Brækhus slo en venstre og prøvde en venstre-høyre som ikke traff skikkelig. Litt klenging. Brækhus beveget seg flott, danset rundt og slo til kroppen. Brækhus med et par fine treffere. Et brukbart utfall fra Namus mot slutten ble greit kontret av Brækhus som vant også denne runden. 10-9. 3. runde:

Danset litt rundt hverandre. Begge med utfall som gikk i hanskene. Namus slo i lufta. Hadde vanskeligheter med å treffe Brækhus som er mye mer bevegelig. Brækhus traff både til hodet og kroppen, mens de fleste av Namus' forsøk gikk i lufta. Mot slutten av runden ble det voldsom slagveksling, der den norske mesteren fikk inn et par gode og harde treffere. 10-9 til Brækhus.

4. runde:

Det så ut som om Namus prøvde å gire opp et hakk, men uten å treffe særlig godt. Brækhus overtok og hadde flere fine treffere. En hard venstre gikk inn. Brækhus fikk tilsnakk. Prikket stadig inn treffere og dominerte totalt. Brækhus tok runden 10-9. 5. runde:

Brækhus hissig på å komme i gang, tidlig oppe fra stolen. Bokset maskinmessig med treffere til kroppen. Namus forsøkte noen utfall som ble greit slått tilbake av Brækhus. Utfordreren slo fortsatt mye i lufta, mens Brækhus stadig traff. Venstre fra Brækhus gikk inn. De to danset rundt midt i ringen. Namus finner ikke helt ut av den norske mesteren og er temmelig sjanseløs. 10-9 til Brækhus også i denne runden.

6 runde:

Litt roligere start på runden. Begge slo i lufta. Brækhus traff til kroppen og en venstre til hodet. Førstedamen satset på avstandsboksing og slapp ikke Namus inn i kampen. Utfordreren prøvde et utfall. Brækhus gled elegant unna og kontret inn et par treffere. Roligere tempo, og runden ble avsluttet med litt klenging. Det som var av boksing var det Brækhus som sto for. 10-9 igjen i norsk favør.

7. runde:

Brækhus innledet med et slag i Namus' hansker. Fikk inn en god treffer. Vred seg unna Namus' utfall og kontret fint tilbake med venstretreffer. Nærkampboksing med treffere til begge. Namus med et par utfall, men Brækhus danset unna og kontret tilbake. Ny 10-9 runde. Brækhus har full kontroll.

8. runde:

Litt forsiktig åpning av runden fra begge bokserne. Namus gikk i nærkamp, og Brækhus slo tilbake. Brækhus med en litt forsiktig treffer gjennom guarden til motstanderen. Brækhus kontret og traff. En høyre gikk inn, men Namus henger med, selv om det er klasseforskjell mellom dem. 10-9 og nok en runde til Brækhus.

9. runde:

Brækhus innledet med to venstretreffere. Beveger seg fortsatt bra og treffer til kroppen. Nye kroppsslag går inn, men Namus prøver å slå tilbake uten å lykkes særlig godt. Brækhus slo i guarden og hadde flere treffere uten å klare å ryste Namus. Brækhus traff med en høyre helt i sluttsekundene av runden og vant også denne runden 10-9. 10. runde:

Brækhus gikk hardt ut og ruste mot Namus. Det ble et par treffere. Uruguayaneren prøvde seg, men det endte i klinsj. Brækhus irriterte stadig Namus med venstrejabben og sikret poeng og overtak. Slagveksling mot slutten av runden med nye treffere til Brækhus, som vant 10-9 i den siste runden og kampen overlegent

VIDEO: Namus omfavnet Brækhus etter kampen