Kenneth Gangnes var beste norske hopper forrige sesong. Nå har han pådratt seg en ny korsbåndsskade og kommende sesong kan ryke.

– Det er selvfølgelig kjipt og kjempekjedelig for Kenneth og det norske laget, men vi får ikke gjort noe med dette. Tidspunktet er riktignok ikke så verst med tanke på at Kenneth kan komme tilbake mot slutten av sesongen, sier landslagstrener Alexander Stöckl i en pressemelding på skiforbundet.no

Det var under trening i K90-bakken i Stams at uhellet var ute for Gangnes. Han havnet bakpå etter et hopp på 111 meter. Han ble senere operert av dr. Christian Fink på en klinikk i Innsbruck. Operasjonen blir betegnet som vellykket.

– Det eneste jeg vet er at det dreier seg om en korsbåndsskade og at han er operert, sa hoppsjef Clas Brede Bråthen til NTB tidligere onsdag.

Tredje gang

Det er tredje gang at Gangnes har vært utsatt for denne type skade. 27-åringens bror, Ørjan Gangnes, opplyste først om skaden overfor Oppland Arbeiderblad.

– Vi har fått opplyst at han har fått en alvorlig skade i kneet, og at han skal opereres på en klinikk i Innsbruck i kveld. Det er den samme klinikken som opererte Kenneth forrige gang korsbåndet røk, sa broren.

De norske hopperne er for tiden på treningsleir i Stams i Østerrike. Det er der Gangnes pådro seg skaden.

– Dette har selvsagt vært en emosjonell greie, med tanke på alt Kenneth har vært gjennom tidligere, men vi velger å konsentrere oss om å hjelpe ham tilbake, sa hoppsjef Bråthen til NTB.

– Han har vist styrke i slike situasjoner tidligere og kommer til å gjøre det igjen. Vi skal gjøre vårt for å få han tilbake, og en av de viktigste jobbene i den sammenhengen er å sørge for at når han er frisk igjen så er det verdens beste hopplag som står klar for ham, sa Bråthen.

Beste norske

Gangnes hadde et slags comeback forrige sesong. Han ble beste norske på tredjeplass i verdenscupen. Han tok sin første verdenscupseier i Lillehammer i desember.

Hopperen fra Kolbu pådro seg korsbåndsskade første gang i 2010 under sommertrening i Gjerpenkollen. Og forrige gang i 2013-sesongen. I fjor tok han en verdenscupseier og var dessuten med på det norske laget som tok VM-gull i skiflyging. Han tok sølvet individuelt bak suverene Peter Prevc.

(©NTB)