Yachten har blant annet plass til to helikoptre. Foto: Magnus Nødland Skogedal
Yachten er bare fire år gammel. Foto: Magnus Nødland Skogedal

To helikopterplasser, svømmebasseng og plass til 18 gjester er noen av stikkordene til yachten, som fikk ny eier i april i år. Det er verdens største «ekspedisjonsyacht», som vil si at den kan brukes over store deler av kloden.

Yachten, som kostet over 400 millioner euro å bygge, kom til Kristiansand tirsdag morgen.

— Jeg kan ikke si noe om hvor lenge den blir, hvem som eier den eller hvorfor den er her, sier assisterende havnesjef Thomas Granfeldt.

Følg Fædrelandsvennen på Facebook!

17 meter høy

Båten la til kai ved Hampa, og toppen av båten strekker seg over Color Line-bygget. Kanskje ikke så rart, siden yachten er 17 meter høy. Den ble designet av Newcruise Design, og bygget på verftet Lloydwerft i Tyskland.

Selv om Granfeldt ikke kan si noe om hvem, hva eller hvor, er han glad for at yachten har tatt turen til byen.

— Vi er meget stolte over å ha den på besøk, det er vanvittig hyggelig. Det er ikke lett å få slike til byen, og nå som vi ikke har bunkers i like stor kapasitet som tidligere blir det også lengre mellom hvert besøk, sier han.

Vannscootere og småbåter

Yachten skal også inneholde fem vannscootere, dykkeutstyr og seks småbåter til å frakte gjestene til og fra land. Det finnes også et treningsrom og et spa om bord.

— Vi er godt kjent med båten fra før, og vi har alltid kapasitet til å tilby kaiplass til de som trenger det, sier Granfeldt.