— Dette føles helt vilt, egentlig. Helt utrolig, det har ikke gått opp for meg ennå, sier den store Jerv-helten.

Etter at det sto 1-1 etter ordinær tid og ekstraomganger, måtte den første kvalifiseringskampen til eliteserien avgjøres på straffespark. Etter fem straffer til hvert av lagene hadde begge scoret på fire. Hødd scoret så på sitt femte før Glenn Andersen svarte for Jerv med å sette den stang inn.

- Opp til venstre

Så reddet Øyvind Knutsen det neste straffesparket for Jerv. Fram gikk 18-årige Tobias Collett med sjansen til å avgjøre - og med én tanke i hodet.

— At jeg skulle sette den opp til venstre. Jeg var nervøs, men ikke så mye som jeg hadde trodd, sier 18-åringen.

Men han gjorde som han tenkte. Keeper var sjanseløs, og dermed var Jerv et nytt steg nærmere eliteserien.

— Nå er det bare til å kjøre på. Vi kan gå hele veien, sier Collett.

- Har vokst nesten en meter

Jerv-trener Steinar Pedersen var mektig imponert over unggutten.

— Han har vokst nesten en meter de siste ti dagene. Han fikk starte i den viktige kampen mot Follo, og gjorde en kanonjobb. Så havnet han på benken i dag igjen, men kommer inn da det gjenstår en halv time av ordinær tid, og avgjør straffekonken. At Tobias går fram slik og avgjør med største selvfølge, viser at han er i ferd med å bli en voksen fyr, sier Pedersen.

Men det var en lang vei før Jerv vant søndag. Kampen så lenge ut til å ende med seier til Hødd etter deres 1-0-scoring før pause. Men akkurat som i forrige kamp mot Follo da Glenn Andersen utliknet 5,30 på overtid, og med det sikret playoff, viste sørlendingene igjen en egen evne til å spille til dommeren hadde blåst. Rundt 30 sekunder på overtid - i en periode der Hødd hadde produsert de største sjansene og så ut til å ha kontroll på kampen - kom Henrik Robstad seg fri på venstrekanten, og la et hardt innlegg som gikk rett gjennom Hødd forsvaret. På bakerste sto en umarkert Ohi Omoijuanfo, dempet ballen og plasserte ballen inne ved stolpen. Dermed ekstraomganger.

- En gjeng som aldri gir seg

— Dette er en gjeng som aldri gir seg. De har troen på seg selv, og viser at de har en go i gruppa som er bare helt fantastisk. Jeg tar bare av meg hatten nok en gang, sier Pedersen.

Neste søndag møter de Kristiansund på bortebane. Nordmøringene vant sin kamp 1-0 hjemme mot Ranheim, og får fordel av hjemmekamp mot Jerv ettersom de kom høyere på tabellen enn sørlendingene i serien.

— Det blir en ny og tøff kamp. Vi spilte uavgjort borte mot dem i mai. Det er vinn eller forsvinn. Vi gleder oss allerede, sier Steinar Pedersen.