Molde: – Ja, jeg vil være her. Vi trodde alt var klart i Kina, men der ble det bråstopp i forrige uke. Og det er ikke aktuelt med ny kontakt der. Jeg har kontrakt med MFK ut denne sesongen, og er veldig motivert for å bli her og gjøre en god jobb for klubben, sa José Mota til Romsdals Budstikke etter den andre treningsøkta i går.

Han kom til Molde sist fredag, var med i reisefølget til treningskampen i Ålesund lørdag og fikk også gjennomført noen egentreningsøkter i helga.

I går formiddag var han med på den første fotballøkta sammen med de andre MFK-spillerne, var på «dommertime» med Einar Halle og plusset på med ei ny økt på «styrkerommet» på Aker stadion.

God følelse

– Det føles veldig bra. Jeg liker trenerne og måten de vil at laget skal spille. Jeg har snakket litt med manageren i dag, og har ikke annet ønske nå enn å være her, score mål og vinne kamper med MFK, legger 31-åringen til.

For de få tilskuerne på sidelinja på Årølia kunstgressbane i går var gjensynsgleden gjensidig, kommentarene lagt til grunn. Målteften er intakt.

Solskjær fornøyd

Ole Gunnar Solskjær vil gjerne ha José Mota i stallen denne sesongen. Han likte det han så av brasilianeren på Årøråket i går.

– Han er en målscorer, det visste vi fra før og det så vi med en gang på treninga i dag. Mota er veldig god til å avslutte, sa Solskjær.

Spissen har trent godt også etter nyttår, men mangler fortsatt litt før han er i så god form som manageren krever.

– Mota blir uansett ikke med mot Sarpsborg, men forhåpentligvis er han aktuell etter det. Vi skal få ham i form de neste ukene. Han skal få et program som vi har brukt på noen andre spillere tidligere i oppkjøringa, smiler Solskjær og sikter til løpetreninga som blant andre Vegard Forren og Thomas Holm måtte gjennom i januar.

– Mota er en annerledes spillertype enn de andre angriperne vi har i troppen. Dersom han ikke har fått ny klubb når overgangsvinduet stenger 1. april, kan han bli en liten joker i ermet allerede mot Tromsø, sier Ole Gunnar Solskjær.

Statistikksenter Eliteserien:

Toppscorer

Måljegeren scoret tolv seriemål og fire i cupen for MFK i debutsesongen i 2008. I 2009 kom han i skyggen av Mame Biram Diouf, men signerte likevel åtte mål i serien og ett i cupen.

I hele fjor var han på utlån til Suwon Samsung Bluewings i den sørkoreanske hovedstaden Seoul. Der noterte han seg for sju scoringer på 17 seriekamper og seks mål på sju cupkamper.

Laget vant den hjemlige cupen og kom helt til kvartfinalen i den asiatiske mesterligaen. José Mota var toppscorer med ni mål.

Han avsluttet den sørkoreanske sesongen i november, og dro hjem til Brasil deretter. Siden midten av januar har han fulgt sesongoppkjøringen til sin tiltenkte kinesiske klubb i Nanjing, og i tillegg vært med laget på treningsleir i Tyrkia.

– Det er bare den siste uka, etter bruddet med Jiangsu, at jeg ikke har fått trene fotball, forteller han.

– Absolutt mulig

Molde FK har neppe budsjettert med lønnskostnader på José Mota denne sesongen, og det er fortsatt mulig å tenke seg et salg eller utlån til ligaer som fortsatt har åpent overgangsvindu.

Men direktør Tarje Nordstrand Jacobsen forholder seg til at det ikke foreligger noen konkrete bud på spissen i øyeblikket.

– Det er derfor absolutt mulig at han blir hos oss videre, men det er flere biter som skal på plass her før vi vet det sikkert. Det er ikke så mange ligaer som fortsatt har overgangsåpning, slår Nordstrand Jacobsen fast.