Den brasilianske spissen har vært i Kina siden januar på jakt etter ny arbeidsgiver.

32-åringen var på utlån til sørkoreanske Suwon Bluewings i fjor, og har ikke figurert i MFK og Ole Gunnar Solskjærs framtidsplaner.

Ingen løsning

Derfor har spiller og klubb jobbet for at han skal finne seg en ny arbeidsgiver før den norske serien starter.

Det så de ut til å skulle lykkes med, men etter å ha vært i Kina i godt over en måned, strandet overgangen til en ikke navngitt klubb denne uka.

– Mota har vært med den kinesiske klubben i over en måned uten at vi har kommet i mål med det som sto igjen. Nå venter vi ikke lenger, og vil heller jobbe med det som måtte være av andre interesserte klubber , sier direktør Tarje Nordstrand Jacobsen til Romsdals Budstikke.

Det betyr at MFK henter Mota hjem igjen fra Kina, og brasilianeren skal etter det Romsdals Budstikke forstår være på plass i Molde i løpet av denne uka.

Forstår ikke kineserne

Hvorfor overgangen gikk i vasken var det i går ikke så lett å få svar på.

– Vi lurer også litt på hvorfor dette ikke har løst seg. Avtalen var ferdigforhandlet, men det manglet noen økonomiske garantier. Så får vi plutselig beskjed om at klubben ønsker å terminere avtalen og der står saken nå , sier Nordstrand Jacobsen.

MFK vurderer nå hvordan de skal forholde seg til kineserne i fortsettelsen.

– Vi har konstatert at de ikke vil gjennomføre overgangen, sjøl om det aller meste av papirarbeid var gjennomført. Vi sitter imidlertid på spillerlisensen så nå henter vi Mota hjem igjen. Det er den «sanksjonsmuligheten» vi har, sier direktøren.

Planlagt uten Mota

José Mota har ikke vært en del av MFKs sesongforberedelser i vinter, og selv om han nå kommer tilbake til Molde – og har ett år igjen av kontrakten sin med de blåhvite – er det ikke sikkert han spiller for klubben i jubileumssesongen.

– Vi har jobbet hele forsesongen for at dette skulle gå i orden, og vi har planlagt at stallen kom til å være uten Mota.

– Nå må vi bruke noen dager der vi snakker sammen for å se hva vi skal gjøre i fortsettelsen, sier Nordstrand Jacobsen.

Klubben er i utgangspunktet innstilt på å finne spilleren en ny klubb, men det er få ligaer som fortsatt kan handle inn nye spillere.

Terminerer kontrakten?

Sverige, Japan, USA, Canada og Finland er mulige destinasjoner hvis Mota skulle forlate MFK.

– Er det aktuelt å terminere kontrakten?

– Det kan jeg ikke uttale meg om ennå, men vi ser på alle muligheter, sier Nordstrand Jacobsen.

Seinest i slutten av februar regnet han med at et salg ville løse seg.

– Vi regner med at det blir et salg, men så lenge ikke alle detaljer er på plass går vi ikke ut med mer informasjon, sa han til Romsdals Budstikke da.

José Mota ble hentet til Molde på lån i 2008 og ble klubbens toppscorer med 12 mål.

Deretter signerte han en treårskontrakt med MFK etter at lokalt næringsliv, supporterklubb og vanlige supportere bidro til kronerulling.

Brasilianeren står med 19 scoringer på 45 seriekamper for MFK.