OSLO: Tirsdag offentliggjorde Norsk kritikerlag de nominerte til Kritikerprisen. Tre sørlendinger er blant de nominerte. Prisene deles ut 2. mars i Oslo.

Gode kritikker

Gunstein Bakke og Nils Christian Moe Repstad er begge nominerte i kategorien beste voksenbok. Bakke er nominert for «Havende» og Moe Repstad for «Wunderkammer (27 kataloger». Vigdis Hjorth er også nominert i denne kategorien for «Arv og miljø».

Gunstein Bakke fra Bygland har høstet svært gode anmeldelser for sin fjerde roman som handler om den skjeggete piken, apekvinnen, Julia Pastranas som levde på 1800-tallet.

Les mer:

Tok nesten livet av ham

Nils Christian Moe Repstad har også høstet gode kritikker for sin «Wunderkammer» som markerer forfatterens 20-årsjubileum dom forfatter. Men det tok på å skrive livsverket. Nils Christian Moe Repstad har sittet i rullestol siden han var 19, og har tidvis store smerter. I et portrett med Fædrelandsvennen forteller han at «Wunderkammer» nesten tok livet av ham.

Les mer:

Oversatte Ferrante

Kristin Sørsdal er nominert i kategorien beste oversettelse for «Historia om det tapte barnet» av Elena Ferrante.

Oversetteren fra Arendal kjempet i fem år for å få lov til å oversette den mystiske, italienske forfatteren til norsk. Da klarsignalet kom kastet hun alt hun hadde i hendene og flyttet til Italia.

De andre nominerte i denne kategorien er Merete Alfsen for «Begge deler» av Ali Smith, Anne Elligers for «Nær livets ville hjerte» av Clarice Lispector, og Ika Kaminka for «Ete, pule, drite, føde, drepe, blø» av Hiromi Itō.

Les mer: