Den danske Ajax-speideren John Steen Olsen var mannen som fant Zlatan Ibrahimovic og Christian Eriksen, og overtalte dem til å gå til Amsterdam-klubben. Nå har han jobbet for å hente enda en skandinavisk sensasjon til klubben, skriver danske B.T..

Allerede da drammenseren var 13, sto Ajax-speideren og så på kampene hans.

– Ødegaard har alt

– Jeg speidet på Martin Ødegaard for to år siden, foran ungdomsturneringen Nordic Cup, fordi jeg visste 20-30 andre speidere ville følge turneringen. Allerede da var det ingen tvil hos meg – han har alt. Han er rask, teknisk og har fotballhode. Og i tillegg jobber han hardt. Det er ingen tilfeldighet at han er landslagsspiller som 15-åring, sier John Steen Olsen til avisen.

Han forsøkte allerede da å sikre seg nordmannen.

– Vi inviterte ham straks til Ajax, men hørte ikke noe tilbake, og så rant det ut i sanden, sier speideren.

– Zlatan er størst

Ajax-speideren rangerer Zlatan Ibrahimovic som det største talentet han har speidet på.

– Av de spillerne jeg har sett, er Zlatan det største talentet og større enn Martin Ødegaard. Jeg har alltid vært fascinert av Zlatan. Han har en fantastisk teknikk, og selv om han er stor, er han egentlig rimelig rask. Han skjermer ballen godt og leser spillet, sier han.

Det virker nå lite trolig at Ødegaard skal gå til Ajax, siden konkurransen er så stor. Manchester United, Barcelona, Chelsea, Bayern München og ikke minst Real Madrid synes å nappe hardt i Strømsgodset-spilleren. Men Ajax har et godt rykte på talentutvikling, noe Zlatan og Eriksen er lysende eksempler på.

– Smart med Nederland

– Det eneste vi kan gjøre er å invitere ham hit og håpe på ham. Skandinaviske spillere bør gå til nederlandsk fotball. Det trenger ikke å være til Ajax, men det er gode utviklingsmuligheter i Nederland, for det er ikke så mye penger her som i de største fotballnasjonene. Det tvinger klubbene til å bruke de unge spillerne, bare se på Christian Eriksen som eksempel, sier John Steen Olsen.

Det er ikke lenger ham som følger opp familien Ødegaard. Ajax har nå en egen mann i Norge.

Ødegaard er ventet på besøk til Ajax i desember.

– Men man vet aldri hva som skjer, sier John Steen Olsen til B.T..