— Ingenting er helt spikret ennå, men Kristoffer skal på treningsopphold i en god utenlandsk klubb. Roma er en av kandidatene, sier Kristoffer Ajers rådgiver Tore Pedersen til Fædrelandsvennen.

16-åringen spilte fast på Starts midtbane i høst og er regnet som et av skandinavias største talenter. Danmarks største sportsavis BT kåret den lange tenåringen til det syvende største talentet i Norge, Sverige og Danmark. Av norske spillere var kun Mats Møller Dæhli og Martin Ødegaard foran ham på listen.

Ajer begynte på videregående skole på Kristiansand Katedralskole Gimle i høst. Han sier at treningsoppholdet kun skal være for å høste erfaring.

Uaktuelt med overgang

— Jeg vet at en del klubber har tatt kontakt. Jeg gjør dette for å få erfaring og inspirasjon. Foreløpig er det uaktuelt med en overgang, sier Ajer, som ble tidenes yngst Start-debutant tidligere i år. Han ble også klubbens yngste målscorer noensinne da han banket inn ledermålet mot Sarpsborg 28.september.

— Det er mange unge spillere som reiser på treningsopphold på denne tiden av året. Det er ikke noe veldig spesielt i det, sier Tore Pedersen.

- Hvor mange klubber ønsker Ajer på prøvespill?

— Jeg tror jeg kunne tatt kontakt med de fleste og de hadde svart ja, svarer Pedersen.

- Hvorfor Roma?

— Jeg har gode kontakter i Roma, men det er ikke helt sikkert det blir der. Roma kan være en aktuell klubb, svarer Pedersen.

To år igjen av kontrakten

Start er fullt klar over at Ajer drar på treningsopphold i nærmeste fremtid. Trolig allerede neste uke.

— Vi har full dialog med Ajer og vet at en klubb har invitert ham på prøvespill. Vi ser på det som bare positivt. Det er en fjær i hatten for ham som har levert varene i Start, sier Even Øgrey Brandsdal.

Han utelukker nærmest en overgang nå.

— Kristoffer har godt av å være en stund til i Start, og vi vil ha han lengst mulig her.

Ajer har to år igjen av kontrakten med Start.

- Er det en kontrakt dere ønsker å forlenge, for å sikre at dere får godt betalt den dagen han eventuelt reiser?

— Det har vi ingen spesiell kommentar til. Han har over to år igjen av kontrakten, svarer Brandsdal.

Ajer kom fra Lillestrøm i sommer. Først og fremst fordi familien hans ønsket å flytte nærmere storesøstrene hans, som bor i Kristiansand.