— Dette var en vanskelig kamp, og det ble vel nesten som forventet. Det var et kjedelig oppgjør, og det var veldig lite finspill, sier en ærlig Fredric Lundquist like etter kampslutt.

I en jevnspilt 1. omgang på Hamar, var det Alexander Ødegaard som hadde den største muligheten for de mørkeblå. Den tidligere RBK-spilleren ble nydelig spilt gjennom av Allan Gaarde, men alene mot Ivar Rønningen klarte ikke 25-åringen å overliste sin tidligere klubbkompis i Rosenborg.

På en meget vårbrun og dårlig Briskeby-matte var det mye feilpasninger og svake mottak som stod i sentrum, og det var med på å sette sitt preg på oppgjøret. Likevel leverte begge lag muligheter som kunne sikret tre poeng i sesongdebuten.

— Kampen bar preg av å være en typisk seriepremiere, men banen innbydde ikke akkurat til finspill, sier Lundquist til Aftenbladet100,5. Bjarnason bommet

I de siste 45 minuttene hadde islendingen Birkir Bjarnason en gedigen sjanse til å sende Viking i føringen mot laget som av mange fotballeksperter er tippet i bunnstriden. Gjennom en overgangsmulighet der Viking kom tre mot én, spilte Alexander Ødegaard til Bjarnason. 17-åringen klarte imidlertid ikke å få skikkelig kontroll på læret, og det hele endte med et skudd som gikk til side for mål.

— Det var utrolig dårlig av meg. Ballen spratt forbi meg, og jeg vet faktisk ikke helt hva som skjedd akkurat der, sier Bjarnason, som debuterte i eliteseriesammenheng i dag.

— Jeg syns det er surt å oppleve dette i debutet, sier en skuffet islending.

Best i 2. omgang Ham-Kam hadde også sine muligheter utover i oppgjøret, og den siste halvtimen førte hedemarkingene oppgjøret. Farligst var det da Rangvald Soma reddet en Ham-Kam-mulighet på streken.

Dermed endte det 0-0 i en relativt kjedelig forestilling på Briskeby, og Viking-spissene sliter fortsatt med å finne veien til nettmaskene.