Ham-Kam har ikke slått Viking på hjemmebane på 35 år, og klarte det ikke denne gangen heller. I fjor endte det målløst, og historien gjentok seg søndag. Ham-Kam-trener Frode Grodås var ikke overrasket over resultatet i debutkampen som eliteserietrener.

–0-0 var nesten som forventet. Det ble tett og jevnt og viktig å ikke tape kampen, sa Grodås.

Han var spesielt fornøyd med at det defensive satt og at keeper Ivar Rønningen viste at han kan bli en viktig brikke i kampen om å overleve. Søndag hadde han en matchvinnerredning. Dessuten var Ham-Kam-treneren fornøyd stopperparet Pasoja og Haraldsen.

Typisk 0-0-kamp Det var en typisk 0-0-kamp, en jevn batalje hvor begge lag etter beste evne forsøkte å utnytte svakhetene til motstanderen – uten å lykkes. Kampen bar preg av veldig mange feilpasninger og at begge lag helst ville unngå baklengs.

Den største sjansen hadde Vikings Alexander Ødegaard, som kom alene med Ivar Rønningen. Ham-Kam-keeperen vant duellen mot sin tidligere kollega på Rosenborg-benken.

Ham-Kam hadde sin største mulighet da Markus Ringberg headet et overlegg fra Tommy Øren, og Viking-keeper Anthony Basso så vidt fikk slått til corner.

Mot slutten av kampen kunne hjemmelaget ha avgjort kampen. Øren, Espen Olsen og Espen Haug hadde hver sin avslutning like utenfor stengene til Basso.

Det var to gode midtforsvar hos Ham-Kam og Viking. Finske Juha Pasoja var best hos hjemmelaget, mens Rune Buer Johansen hadde et solid comeback på Ham-Kams midtbane. Han har ikke spilt eliteseriekamper på to sesonger.

Hos Viking var midtstopperen Peter Abelsson bestemann ved siden av en solid sisteskanse i Basso.

Danske-duell Vikings midtbaneanker Allan Gaarde utkjempet en dansk duell mot Ham-Kams Jan Michaelsen.

– Det ble veldig mye høyt og langt i denne kampen. Jeg ville helst hatt ballen mer langs bakken. Jeg hadde min lille duell med Jan, og han har alltid vært irriterende god, sa Gaarde som mente at hans lagkamerater bar preg av et kunstig høyt spenningsnivå.

– Fire 0-0-kamper i seriepremieren sier litt om spenningsnivået, mente Vikings danske midtbanemann. (©NTB)