Det sier Ap-mannen Tellef Inge Mørland som skal lede forhandlinger om noe hans eget parti ikke ønsker:

— Som Ap-medlem følger jeg mitt parti, men når jeg stiller i fylkestinget er jeg fylkesordfører og skal følge opp det flertallet ønsker, sier han til Fædrelandsvennen.

Mørland.jpg Foto: Valerie Kubens

— Jeg ser at meningsmålinger viser at folk er noe mer positive til sammenslåing nå, men tar med meg inn i forhandlingene at det fortsatt er er stor skepsis til sammenslåing øst i fylket, sier han.Han mener avklaring av vanskelige saker som for eksempel sykehus vil komme relativt raskt på bordet.

LES OGSÅ: Aust-Agder sier ja til ett Agder

Da det ble forhandlet om sammenslåing i 2010, var lokalisering av arbeidsplasser og fylkesadministrasjon et sentralt tema, og Mørland regner med at disse problemstillingene vil diskuteres ganske snart:

— Det blir helt klart sentrale problemstillinger, sammen med det å sikre at det blir gode tjenestetilbud til innbyggerne i hele fylket, Det gjelder særlig videregående skoler og samferdsel. Nå har vi sagt ja til forhandlinger, og så får vi se om resultatet blir så godt at det er noe fylkestinget vil vedta i desember, sier han.

Forhandlingsutvalget består også av fylkesvaraordfører Jon-Olav Strand (KrF) og opposisjonsleder Torunn Ostad (H). Strand talte i fylkestinget varmt for at det nå må komme litt entusiasme inn i forhandlingene:

— Nå gjelder det å skape god atmosfære, sier han til Fædrelandsvennen.

— Det må ikke bli snakk om å bekjempe hverandre, men å vise raushet begge veier slik at vi kan få til et best mulig resultat, sier han.

Torunn Ostad poengterer viktigheten av å også se utenfor Kristiansand og Arendal:

— Forhandlingene bør like mye dreie seg om hvordan vi best kan ivareta de som bor i utkantene, sier hun.