Åge Aleksandersen spiller under Odd Iversens bisettelse i Ilen kirke i Trondheim torsdag. Foto: Morten Andersen/NRK / NTB scanpix

— Det er alltid spesielt å synge i en bisettelse. Det er ikke noe jeg gjør ofte, sier Åge Aleksandersen.Han fremførte låtene sine «Trondheimsnatt» og «Bilde tå’n Ivers», og spesielt den siste låten har selvfølgelig fått en spesiell plass i hele Fotball-Trøndelag.

- Han var en av oss

— Den låten sier noe om hvor stor jeg synes han er. Odd Iversen var en fantastisk type på alle mulige måter. Han var en av oss. Det er ikke alle idrettsfolk som er som oss andre, på godt og vondt. Det fascinerte meg veldig, sier Aleksandersen.

«Bilde tå’n Ivers» blir spilt foran hver Rosenborg-kamp på Lerkendal, men Iversen fortalte ikke Aleksandersen om hva han egentlig syntes om låten.

— Vi satt utenfor høyblokkene på Risvollan og pratet, og da prøvde jeg meg litt frem. Da sa jeg: «De spiller jo den sangen din på Lerkendal. Hva synes du om det der?» Da ble han stille lenge, før han sa:

«Det er vel den fineste sangen du har laget», forteller musikeren og ler.

Han sier at det aldri var i planene hans at sangen skulle bli fast inventar på Lerkendal.

— Men jeg må si at jeg synes det er stilig, sier Aleksandersen, som er veldig glad for å bli spurt om å fremføre sangen i bisettelsen i Ilen kirke.

Scoret som keeper

Også Tore Johansen opptrådte i kirken.

— Det var en ære, og samtidig er det godt å kunne bidra med noe, sier han til adressa.no.

Han ble kjent med Iversen allerede som ung. Johansen spilte for Freidig, Iversen for Trond.

— Da sto han i mål, og han skjøt så hardt at når han skjøt ut fra mål ble det mål på den andre siden, forteller han.