Styreleder i Vålerenga Fotball, Åge Petter Christiansen, trekker seg fra sitt verv.

Det melder klubben på sine hjemmesider.

— Jeg vil etter styremøtet den 29. juli trekke meg som styreleder med umiddelbar virkning. Vålerenga Fotball har mange viktige saker vi må få i mål, blant annet foreslår styret en ny organisasjonsmodell med breddeklubb, eliteklubb og en stiftelse for sosiale formål. Til tross for at grunnlaget nå er lagt, finner jeg det riktig å gå av nå. Voldgiftssaken hefter ved meg, og når jeg går av, kan klubben diskutere organisasjonsmodell - og ikke personer. Jeg ønsker ikke å stå i veien for en videre utvikling av Vålerenga Fotball, sier Åge Petter Christiansen i pressemeldingen.

Herman Stengel jubler sammen med Rasmus Lindkvist. Stengel-saken har skapt mye trøbbel for Vålerenga. Foto: Erlend Aas, NTB scanpix

— Det har vært to vanskelige år for Vålerenga Fotball økonomisk. Vi startet i overgangen 2012/13 med et omfattende program for å redusere kostnadene, noe vi ser tydelige resultater av i dag. Budsjettet for eliten blir halvert neste år sammenlignet med 2012, så det gjenstår fortsatt mye, sier Åge Petter Christiansen.

- Vil bli husket som mindre velykket

Styreleder forteller videre at Herman Stengel-saken, der VIF ble dømt til å betale Stabæk 6,2 millioner, ble avgjørende.

— Utfallet av voldgiftsrettens dom ble verst mulig for Vålerenga Fotball, og det tar jeg ansvaret for, sier Christiansen.

Han har vært styreleder i Vålerenga siden mars 2012, og han har vært styremedlem siden 2010. Men nå er det altså slutt.

Vålerenga-supporterne i Klanen mener i avgangen er en god nyhet.

— Klanen.no vil allikevel takke for alt det gode arbeidet som også er lagt ned, selv om han nok vil bli husket som en mindre vellykket leder av Vålerengas hovedstyre, skriver Klanen på sine nettsider.

I går ble det kjent at VIF er i samtaler med DNB angående det som kan bli en klubbens første generalsponsor siden Nordea trakk seg i mai 2013. Og i dag offentliggjorde Stabæk at de er enige med Oslo-klubben om en nedbetalingsplan etter Herman Stengel-saken.