På stillingen 1-1 på Aker Stadion — åtte minutter før full tid - ble Start-spilleren frispilt av Geir Ludvig Fevang. Alene med Knut Dørum Lillebakk gjorde han ingen feil, og vippet ballen iskaldt over keeperen.

Scoringen sørget for at Molde fortsatt står uten seier i eliteserien siden 16. mai. Den gang var Haugesund motstander.

Søndagens kamp på Aker Stadion var forholdsvis jevnspilt. Molde hadde et lite initiativ fra start, men etter 16 minutter scoret Mads Stokkelien på kampens første mulighet. Molde-forsvaret sto og sov på et langt innkast fra høyre, og Start-angriperen fikk helt alene gå opp og heade gjestene i ledelsen fra kort hold.

Se høydepunktene fra Molde-Start her:

Molde — Start: Høydepunkter

Kald Hoseth

Fire minutter senere ble Baye Djiby Fall felt av Clarence Goodson inne i Starts 16-meter. Tommy Skjerven var sikker i sin sak, og pekte på straffemerket. Fra 11 meter var Magne Hoseth iskald, og satte ballen hardt og lavt til høyre for keeper Kenneth Høie.

1-1: Magne Hoseth (t.h.) utlignet på straffe. Daniel Berg Hestad kommer til for å feire. (Foto: Svein Ove Ekornesvåg, Scanpix)

Like før halvtimen var spilt var Baye Djiby Fall nær ved å snu kampen. Han steg til værs og headet en corner fra Magne Hoseth knallhardt rett på Start-keeperen.

Espen Børufsen kom til en tilsvarende stor sjanse i motsatt ende av banen etter 32 minutter. Headingen, som kom fra åtte-ni meters hold, satte Knut Dørum Lillebakk på prøve. Keeperen måtte ut i full strekk for å slå ballen over tverrliggeren.

Noen få minutter senere var samme spiller farlig frempå igjen. Børufsen la glimrende inn i boksen fra venstrekanten, og flere Start-spillere var centimetere fra å få en tå på ballen.

Saftige sjanser

49 minutter var spilt da Baye Djiby Fall var nær scoring igjen. Emil Johansson vartet opp med et presist innlegg fra venstrekanten, men Fall klarte ikke å komme over ballen da han skulle heade den videre i mål.

Ti minutter ut i omgangen var Knut Olav Rindarøy nær ved å overliste Start-keeperen. Venstrebacken jaget en pasning som ble spilt inn mot keeperen, men klarte ikke å nå frem i tide.

DUELL: Daniel Berg Hestad (t.v) i duell med Espen Børufsen (i midten) og Clarence Goodson. (Foto: Svein Ove Ekornesvåg, Scanpix)

Like etter ble Mads Stokkelien nesten tomålsscorer for gjestene. Han klarte nesten å lure både Marcus Andreasson og Knut Dørum Lillebakk, men Molde fikk klarert i siste liten.

På dette tidspunktet bølget kampen frem og tilbake, og nesten umiddelbart etterpå kom Molde til en gigantsjanse. Daniel Berg Hestad fant Mattias Moström inne i boksen, og svensken flikket ballen videre til Baye Djiby Fall. Spissen satte ballen rett på Høie, som ikke klarte å holde den. Returen fra et par meters hold satte senegaleseren over mål.

Ampert mot slutten

Det var mye kriging på gressmatta på Aker Stadion, og etter hvert ble det ganske ampert blant spillere, trenere og publikum. Stemningen ble naturligvis ikke bedre i Molde-leiren da Espen Børufsen plutselig befant seg helt alene foran mål, etter en flott pasning fra Geir Ludvig Fevang, som åpnet hele forsvaret.

Børufsen var kald som en fisk og vippet ballen utagbart over Knut Dørum Lillebakk. Molde forsøkte å sette inn en skikkelig sluttspurt, men maktet ikke å sette Start-forsvaret ut av spill. Dermed står Molde fortsatt med 18 poeng i eliteserien.

Se målene fra Molde-Start her:

Molde — Start: Målene Fikk du ikke med deg ukens FotballFredag? Se programmet her: