NADDERUD/TRONDHEIM: Det tok lang tid, men trønderne kunne til slutt juble for tre poeng mot et Stabæk som det lukter nedrykk av. Mushaga Bakenga ble banens beste – selv om han var innbytter. En meget god kamp av angriperen som nylig har kommet tilbake fra skade. Bakenga brukte drøye tjue minutter etter at han kom inn og headet ballen elegant i mål fra nesten død vinkel, noe Bruttern var strålende fornøyd med.

— Guttene gjorde en fantastisk jobb mot Stabæk. Det her var kanskje vår beste bortekamp, sier Ingebrigtsen.

Full kontroll

Rosenborg hadde full kontroll, men målene kom ikke før helt på tampen av matchen. Spillerne beholdt roen og var tålmodige.

— Vi kontrollerte kampen hele tiden og fullførte jobben vi startet på. Vi visste at Stabæk kom til å bli slitne og vi var tålmodige hele veien, fortsetter treneren.

15 poengs ledelse og 21 poeng igjen å spille om. Det betyr nemlig at trønderne må vinne to kamper til for å innkassere gullet, med mindre lagene under går på en smell.

— Vi har begynt å planlegge 2017, men vi har ikke tatt gull ennå. Vi fokuserer på Start nå og det å utvikle oss videre, konstaterer Bruttern.

(Krever innlogging)

Slitekamp

Som kjent måtte trønderne vente på den forløsende scoringen. Hele 85 minutter tok det før bortelaget kunne juble på Nadderud. En vanlig slitekamp, ifølge Ingebrigtsen.

— Vi tok tak og styrte. Det er litt som vanlig for oss. Vi visste at målende ville komme og vi ble ikke stresset av klokken, understreker RBK-treneren.