DREPT: Constansa Hernandez. Foto: Christian Johannessen

KRISTIANSAND: Det var etter en fest natt til 9. januar i år at Hernandez ble stukket til døde i et leilighetskompleks i Østerveien 45 på Lund. Sist uke kom drapssaken mot eks-kjæresten opp i Kristiansand tingrett og nå er dommen klar.

Hernandez ble igjen i leiligheten sammen med eks-kjæresten etter at de andre festdeltakerne hadde dratt til byen. Hun bestilte taxi for å reise til en venninne på Søm, men gikk aldri ned til den ventende bilen. Telefonen hennes ble få minutter senere slått av og hun ble deretter drept.

22-åringen erkjente selve drapshandlingen, men ikke straffskyld.

Mange knivstikk

Hernandez ble påført svært mange knivstikk da hun ble drept. En ekspert fra Folkehelseinstituttet forklarte under rettssaken at skadene på den drepte kvinnen viste at det hadde vært slåsskamp mellom henne og drapsmannen.

Under rettssaken forklarte mannen at han husket at han kranglet med Hernandez i leiligheten hun ble funnet drept. Det neste han husket var at han så Hernandez ligge i fosterstilling, blodig med ryggen mot ham. Han reiste fra leiligheten og kastet fra seg drapskniven, en 33 centimeter lang kokkekniv, i Topdalsfjorden øst for Kristiansand.

Etter å ha kastet fra seg kniven dro 22-åringen hjem til sin mor. Utenfor huset sitt så moren at sønnen hogget seg selv gjentatte ganger med en kokkekniv. I samme område ble han senere på natta pågrepet i en væpnet politiaksjon.

Vedvarende voldsbruk

– Etter den samlede bevisførsel finner retten det bevist utover rimelig tvil at tiltalte drepte Hernandez, slik dette er nærmere beskrevet i tiltalebeslutningen, skriver Kristiansand tingrett i dommen.

De sakkyndige legene konkluderte i forkant av rettssaken med at 22-åringen verken var psykotiske eller bevisstløs da han knivstakk Hernandez. Kvinnen ble knivstukket svært mange ganger. I retten kom det fram at flere av knivstikkene isolert sett var dødelige. Flere vitale organer ble skadet av knivstikkene.

– Skadeomfanget er ekstraordinært, og flere av skadene er dødelige hver for seg. Tiltalte har fortsatt med en omfattende og brutal voldsbruk også etter at døden inntraff. Som nevnt, har avdøde avvergeskader på armer og hender som viser at hun har kjempet for livet sitt, men at hun i denne situasjonen har vært helt forsvarsløs.

16 års fengsel

Aktor la ned påstand om at 22-åringen burde dømmes til fengsel i 17 år. Retten mente at straffen burde settes til fengsel i 16 år.

22-åringen må i tillegg betale totalt 443.280 til avdødes foreldre. Pengene dekker erstatning og økonomisk tap, blant i forbindelse med kostnader til begravelse.