KRISTIANSAND: Legene Gunnar Johannessen og Magne Thauler har gjennomført den rettspsykiatriske undersøkelsen av den drapssiktede, som for øvrig ble 22 år tirsdag denne uka. I konklusjonen fra de sakkyndige heter det at den drapssiktede verken var psykotisk eller bevisstløs på det tidspunkt han knivstakk Hernandez med et meget stort antall knivstikk.

Foto: PRIVAT

Den siktede 22-åringen har i avhør erkjent at det må være han som har stukket eks-kjæresten slik at hun døde, men han sier at han ikke husker noe av dette. Derfor har han nektet straffskyld i forhold til siktelsen om forsettlig drap.22-åringen ble denne uka på nytt varetektsfengslet fram til 26. juli. Det fremgår av kjennelsen fra tingretten at straffesaken mot mannen kommer opp for retten i løpet av høsten. Det gjenstår et avhør, som trolig blir gjennomført i løpet av neste uke. Deretter er saken klar for påtalemessig avgjørelse. Det er riksadvokaten som skal ta ut endelig tiltale i saken.

På bakgrunn av de sakkyndiges erklæring regnes 22-åringen som strafferettslig tilregnelig. Domstolen er likevel ikke bundet av de sakkyndiges erklæring, men det hører til sjeldenhetene at konklusjonene blir endret av retten.

Det fremgår av den siste fengslingskjennelsen at drapssiktede selv påviste hvor drapsvåpenet var. Politiet fant en kniv på isen i Vigebuka. DNA-analyser viser spor fra blodet til den drepte på kniven som ble funnet.

Forut for drapet hadde siktede, avdøde og en rekke andre ungdommer hatt vorspiel i en leilighet i en blokk i Østerveien. Alle festdeltakerne hadde forlatt leiligheten da drapet fant sted. Etter drapet ringte 22-åringen til sin bror og en venninne og fortalte at han hadde knivstukket Constansa Hernandez.

Helt siden mannen ble pågrepet av politiet under dramatiske omstendigheter i Vigeområdet kort tid etter drapet, har han sittet i varetekt, men plassert på Sørlandet sykehus Kristiansand. I forrige uke ble drapssiktede for første gang plassert i Kristiansand fengsel, hvor han blir sittende inntil videre.