Tennisstjernen Andy Murray tok forloveden Kim Sears i forsvar etter at hun ble fersket i å banne under hans semifinale mot Tomas Berdych i Australian Open.

Det var mye spenning mellom Murray og Berdych både før og under torsdagens kamp. Særlig i det første settet, da gnisningene også smittet over på Sears og flere andre på tribunen.

Kameraet plukket ikke opp lyden av hva Sears sa, men bildene viste tydelig at hun ytret noen sterke, britiske fraser mot Berdych-leiren.

— Ja, jeg ble fortalt det. Når det er mye spenning rundt noe, en spenning dere (mediene) har skapt, så er det helt normalt. I kampens hete kan du si ting du angrer på. Slik er det, mente Murray.

— Hele det første settet var det tett for alle. Min fysiske trener, fysioen, jeg er sikker på at det var ukomfortabelt for Dani (Vallverdu) også, la skotten til.

Trenerstorm

Mye av oppmerksomheten var rettet nettopp mot Dani Vallverdu, den tidligere Murray-treneren som nå jobber med Berdych. En liten strid kunne også merkes mellom spillerne underveis i kampen, men Murray mente det hele var medieskapt.

— Dere ville at det skulle være slik. Og med alt som har pågått, var det naturlig at det skjedde. Jeg hadde egentlig ventet det.

— Det ble gjort mye av at Dani jobber med ham (Berdych). Jeg og Dani har vært venner siden vi var 15 år, og jeg synes det er litt urettferdig og unødvendig. Livet handler om mer enn sport, sa tennisstjernen.

Han spiller finale i Australian Open mot enten tittelholder Stanislas Wawrinka eller verdensener Novak Djokovic søndag. (©NTB)