For 11 år siden vandret syv år gamle Martunis stranden i byen Banda Aceh i Indonesia da han ble funnet av et britisk TV-team. Guttungen hadde levd de siste 21 dagene på sølevann og nudler.

Tsunami— og jordskjelvkatastrofen som rystet Sørøst-Asia i 2004 hadde nemlig snudd opp ned på livet til lille Martunis, som hadde spilt fotball med noen venner da jordskjelvet oppstod.

I 2005 fble Martunis spandert på en tur til Portugal for å møte det portugisiske landslaget og se VM-kvalifiseringskampen mellom Portugal og Slovakia på Estadio da Luz i Lisboa. Han fikk også møte fotballegenden Eusébio, som han her poserer sammen med. Foto: AP

Hans mor og to brødre mistet livet som følge av katastrofen.Martunis' historie gikk nådde nyhetsmedier over hele verden. Guttungen rørte kanskje spesielt portusisere, i og med at han hadde på seg en portugisisk landslagsdrakt da han ble funnet.

Blant dem som ble rørt var fotballstjernen Cristiano Ronaldo, som senere skulle engasjere seg for å hjelpe indoneseren.

Martunis ble gjenforent med faren og fortsatte å dyrke sin store lidenskap: Fotball.

Onsdag fikk en stor drøm i oppfyllelse for den nå 17 år gamle indoneseren: Han har nemlig signert en kontrakt med den portugisiske storklubben Sporting Lisboa.

— Jeg var ikke redd i det hele tatt i den perioden, fordi jeg fortsatt ville være i live for å møte min familie og bli en fotballspiller, sa Martunis på en pressekonferanse onsdag, ifølge nettstedet 101greatgoals.com.

Ronaldo: — Han er en spesiell gutt

Martunis er det nyeste medlemmet i Sporting Lisboas berømte ungdomsakademi, som vil tilby han skolegang og losji.

Det mest kjente produktet av Sportings akademi er Cristiano Ronaldo, og Real Madrid-stjernen har faktisk hatt en helt spesiell rolle i Martunis' liv.

Her blir Martunis presentert som Sporting Lisboa-spiller. Foto: Twitter (@Sporting_CP)

Ronaldo var nemlig blant dem som ble rørt av guttungens historie, og superstjernen møtte Martunis i etterkant av tsunamien.Sammen med det portugisiske fotballforbundet samlet Ronaldo inn penger for å bygge opp huset til Martunis igjen.

— Jeg tror ikke engang mange voksne hadde klart å takle det han har vært gjennom, har Ronaldo sagt om gutten, ifølge Daily Mail.

— Vi må respektere ham. Det var en handling av styrke og modenhet. Han er en spesiell gutt, sa Ronaldo.

— Gjør drømmen min mulig

Martunis bidro til å inspirere Ronaldo til hans grensesprengende fotballkarrière. Ronaldo var nok også en inspirasjon for indoneseren.

— Min favoritthobby er fotball. Jeg liker ikke andre sporter. Det er gøy. Bestefaren min var fotballspiller. Jeg vil bli en fotballspiller når jeg vokser opp, sa Martunis i 2008.

Her er Martunis på faren Sarbinis motorsykkel i 2005. Faren har tidligere uttalt at han blir "veldig glad" om Martunis blir profesjonell fotballspiller. Foto: REUTERS

— Jeg blir veldig stolt om han lever et fint liv og blir en profesjonell fotballspiller, sa faren Sarbini.Nå er altså Martunis på god vei til å oppfylle farens drøm.

— Det er flott å være her. Denne klubben gjør drømmen min mulig. Jeg er utrolig opprømt over denne muligheten, sa Martunis da han ble presentert for pressen onsdag, ifølge goal.com, før han la til:

— Heia Sporting!

Sporting-president Bruno de Carvalho forsikret om at Martunis' potensial er i gode hender.

— Martunis vil spille i akademiet. Vi vil også jobbe med ham i utviklingen som menneske og som en mann. Å bidra til at drømmer går i oppfyllelse og at folk lever lykkelige liv stemmer med klubbens ambisjon og plass i samfunnet.