Tromsø 20110529.Eliteserien fotball. TIL-Brann. Tromsøs Sigurd Rushfeldt scoret tre mål i eliteseriekampen på Alfheim Stadion søndag kveld.Kampen endte 4-0.Foto: Rune Stoltz Bertinussen / Scanpix Foto: Scanpix

Rushfeldt tok scoringsrekorden i eliteserien mot Brann 29. mai, og det ble sølv med TIL i serien i november.

Nå legger han opp med god samvittighet.

— Året er nok et av de artigste og største i hele min karriere. Det gjelder ikke bare det sportslige, men også ut fra det aldersmessige aspektet. De fleste opplever vel ingen stor glede når de slutter, men for min del ble det en perfekt avslutning, med sølv i serien og scoringsrekord, sier Sigurd Rushfeldt.

iTromsø har kåret ham til årets idrettsutøver i 2011. — Det er veldig gledelig og en stor ære. Det setter jeg pris på, sier 39-åringen.

- 172 eliteseriescoringer. Det blir vanskelig å slå?

— Ja da, det var vanskelig å slå Brattbakk sin rekord, så det er blir nok vanskelig å slå min rekord, sier Rushfeldt.

Statistikksenter Eliteserien:

(Artikkelen fortsetter)

Sigurd Rushfeldt er den ubestridte målkongen i norsk fotball. (Foto: Scanpix)

Mer sjakk

Det er godt kjent at Rushfeldt er en ivrig sjakkspiller. Anslagsvis spiller han sjakk 10-14 timer i uka.

— Jeg tror at jeg kommer til å spille litt mer systematisk nå som jeg har lagt opp, sier Rushfeldt.

39-åringen tar ofte et parti sjakk på PC-en og leser en del sjakklitteratur, men noen store ambisjoner med sjakkspillingen har han ikke.

— Jeg vet at jeg ligger langt etter, men jeg konkurrerer litt med meg selv. Det er et ratingsystem på nettet.

- Hvordan ligger du an?

— Jeg er litt over «amatør», men godt under «proff».

Derfor kommer han garantert ikke å spille under sjakkolympiaden på hjemmebane her i Tromsø i 2014. — Nei, men jeg kommer til å være tilskuer og ambassadør. Det vil jeg trives godt med. Det blir artig, sier 39-åringen.

TIL-rolle

Trolig går han inn i en rolle som spillerutvikler i TIL i 2012. - Det er ikke helt avgjort, men det ser ut til at det blir slik. Det blir litt opp til TIL om hva slags rolle de ønsker meg i. Vi kommer til å ta tak i dette i romjula eller på nyåret. Begge parter er positive , sier Rushfeldt.

Han kommer til å jobbe inn mot A-laget, og kan fort få oppgaven med å utvikle nye storscorere.

— Ja, hvis vi blir enige om det, men jeg vil ikke ta noe på forskudd.

TIL har hentet inn en annen måljeger, Ole Martin Årst, foran neste sesong. Rushfeldt tror «Gutan» kommer til å bite godt fra seg i årene som kommer også.

- Vi er godt skodd med en fin blanding av unge og rutinerte spillere med mye rutine , sier Rushfeldt.

De siste årene har klubben hatt disse plasseringene i eliteserien: 2007: 6. plass, 2008: 3. plass, 2009: 6. plass, 2010: 3. plass, 2011: 2. plass.

— Det er veldig viktig at vi har etablert oss høyt oppe på tabellen. Det gjør at spillerne vet hvor lista ligger og hva som kreves. Så lenge en beholder stammen i laget, ser jeg veldig positivt på fremtiden, sier Rushfeldt.

Sammen med samboer Birgitte og sønnen Isak feirer han jula i hjembyen Vadsø.

— Vi har bestandig pleid å gjøre det sånn. Turen går videre til Alta i romjula, før vi er tilbake i Tromsø på nyåret, sier Sigurd Rushfeldt.