KRISTIANSAND: — Vi har ventet lenge på et slikt tilbud, så det var en glede da vi leste om kafeen i avisa. Da passet det veldig bra at Baron hadde bursdag i dag, sier Vilma Bazaes.

Sammen med Roy Storholm og hunden Baileys, er de på besøk hos kafeen Fants favoritt i anledningen Baron sin bursdag. Baron, en ekte engelsk setter, fylte lørdag 12 år da Fædrelandsvennen var innom kafeen lørdag ettermiddag.

— Han er en stolt baron som må feires. Vi vet jo ikke hvor lenge vi får ha ham hos oss, så da må det gjøres litt stas på han, sier Storholm.

Les også:

Roy Storholm, hunden Baron, Vilma Bazaes og hunden Baileys. Foto: Anette Larsen

Nysgjerrige

Bursdagen til Baron skulle feires med kake og muffins — helt glutenfritt og sunt for hunder.

— Det har vært veldig hektisk, og jeg har bakt og ordnet for å rekke åpningen i går. Folk har vært veldig positive til kafeen, sier Grethe Nordgård, driver av hundekafeen Fants favoritt i Skippergata.

Baileys gaflet i seg maten han fikk. Foto: Anette Larsen

Nordgård forteller at da kafeen åpnet på fredagen ble det fort fullt i lokalene. — Det virket som folk var veldig nysgjerrige på hva dette handlet om. Plutselig kom mange folk hit, også besøkende uten hund, sier Nordgård.

Tre muffins

Også på selve åpningsdagen var det duket for bursdagskalas på hundekafeen. Da var det mopsen Arnold som fikk all oppmerksomhet på sin sjuårsdag.

Grethe Nordgård viser fram lørdagens meny. Banankake, sjokoladekake, hundekjeks og muffins var blant dagens godbiter. Foto: Anette Larsen

— Han har jo mange venner, og er alltid med når det skjer noe. Han blir feiret hvert år, men det er første gang han blir feiret på kafé, forteller matmoren. Da Fædrelandsvennen møtte Arnold og resten av selskapet, hadde jubilanten selv allerede rukket å spise tre hundemuffinser.

Arnold, av rasen mops, feiret sin sjuende bursdag på hundekafeen Fants favoritt i Skippergata. Foto: Eirin Margrethe Fidje

— Han har hatt det helt utmerket i dag, slår matmoren fast.

Roser ideen

I kafeen selges det noe spiselig til både to- og firbeinte, blant annet sjokoladekake, muffins, hundekjeks og hundemuffins.

Bursdagshunden Baron ser ut til å være veldig fornøyd med bursdagskaken han fikk servert på huset.

Hjemmelaget hundekjeks. Foto: Anette Larsen

— Han elsker det. Det er så koselig å ta med hundene på kafé. Vi har virkelig savnet et sted hvor vi er velkomne med dyrene uten at folk sender oss blikk, sier Bazaes. I anledningen Barons 12-årsdag hadde også Fernanda Arredondo og tvillingene Arthur og Olava på to år kommet innom kafeen.

Fernanda Arredondo og Arthur (2) koser seg på hundekafé. Foto: Anette Larsen

— Dette er en bra idé, og barna synes det er koselig å være med hundene, sier Arredondo.Bazaes og Storholm forteller de gleder seg til å besøke kafeen flere ganger utover.

Olava koste seg i Barons bursdag. Foto: Anette Larsen

— Vi har veldig mange venner som har hunder. Selv bor vi på Lund, så det er ikke langt å ta en bytur med hundene. Nå har vi endelig fått oss et sted å sitte inne, også når det er dårlig vær, sier Bazaes.