KRISTIANSAND: — Jeg må si at det er veldig trist at de kom i en slik situasjon. Det er helt unormale tider i den internasjonale konkurransen på grunn av sterk konkurranse fra blant annet Kina, sier Holmelid.

Han har fortsatt kontakt med bedriften og liker ikke onsdagens nyhet om at bedriften ser seg nødt til å stanse produksjon og permittere ansatte.

— Krisen i Sør-Europa har ført til at den fornybare energisatsingen Sør-Europa har blitt satt kraftig tilbake. Støtteordninger i Spania og andre steder er blitt dårligere. Produksjonsstansen er resultat av krevende konkurranse og for sen omstilling i markedet. Dette bør være en påminning til norske myndigheter om fornybarsatsingen, sier Holmelid. - Hva betyr Elkem for Kristiansand?

— Det er klart at det er en av de mest tradisjonsrike bedriftene. Det er en bedrift som har vært flink til å omstille seg, har satset på høy kompetanse og har utviklet seg til å bli eksempel på en drømmebedrift for dem som er opptatt av moderne industri, sier Holmelid.